Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά

Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά
Αυτοκίνητο παρέσυρε αρκούδα στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, με συνέπεια το ζώο να τραυματιστεί θανάσιμα. Το τροχαίο σημειώθηκε σε τμήμα της επαρχιακή οδού που συχνά οι οδηγοί υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Σύμφωνα με την «Καλλιστώ», ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από το Δασαρχείο Καστοριάς και μέλη της βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της «Καλλιστώ» στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

Κατά την «Καλλιστώ», τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό τους βιότοπο. Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων. Για τον λόγο αυτό απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και της πρόληψης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε έργα LIFE για την πρόληψη και αποφυγή των συγκρούσεων ζώων και οχημάτων. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενημερωτικές πινακίδες, οπτικοί και ηχητικοί ανακλαστήρες, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και καινοτόμα συστήματα αποτροπής σύγκρουσης οχημάτων με ζώα, τα οποία αποτρέπουν τα ζώα να διασχίσουν το οδόστρωμα την ώρα που πλησιάζει κάποιο όχημα. Στις περιοχές εφαρμογής των συγκεκριμένων αποτρεπτικών μέτρων οι τροχαίες συγκρούσεις μειώθηκαν σημαντικά, ωστόσο, η «Καλλιστώ», σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εξακολουθεί να αναζητά τρόπους περαιτέρω μείωσης των επιπτώσεων των δρόμων στην άγρια πανίδα και αύξησης της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς.
Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-up

Σελίδες