Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Παρασκευή την επέκταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος υπουργός, Κώστας Τσιάρας.

«Χαμηλές τιμές για τους αγρότες»

«Θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος ΓΑΙΑ, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας, ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα έρθει προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο πριν του τέλος του καλοκαιριού.

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις τους υπογραμμίζοντας όμως ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Τι είπε ο Τσιάρας
Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μας έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά σύμφωνα με το οποίο ότι πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».
Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες