Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας


Γραικοχώρι: Μπορεί μία καταγγελία να σταματήσει το πανηγύρι ενός ολόκληρου χωριού;

Γραικοχώρι: Μπορεί μία καταγγελία να σταματήσει το πανηγύρι ενός ολόκληρου χωριού;


Την Παρασκευή, οι 3.000 κάτοικοι του Γραικοχωρίου, μαζί με φίλους και επισκέπτες, θα επιχειρήσουν να κάνουν αυτό που γίνεται εδώ και δεκαετίες δηλαδή να γιορτάσουν το πανηγύρι του χωριού τους.

Κι όμως, αρκεί ένα και μόνο τηλεφώνημα από έναν ¨ ενοχλημένο¨ για να κινδυνεύσει να διακοπεί η γιορτή εκατοντάδων οικογενειών.
Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επέμβει όταν δεχθεί καταγγελία.
Αυτός είναι ο ρόλος της και κανείς δεν το αμφισβητεί.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου ¨Ο Άγιος Δημήτριος¨ , θέλοντας να δείξει έμπρακτα τον σεβασμό του σε όποιον πραγματικά ενοχλείται, προχώρησε στη πρωτοφανή πρόταση να καλύψει τα έξοδα διαμονής σε ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας για όποιον δεν μπορεί να ανεχθεί τη μουσική του πανηγυριού!

Αν όμως αυτή η πρόταση δεν αρκεί, τότε ίσως το ζήτημα δεν είναι η ενόχληση από τη μουσική αλλά ότι κάποιοι δεν αντέχουν να βλέπουν ένα ολόκληρο χωριό να γιορτάζει.
Όταν ένα τηλεφώνημα μπορεί να στερήσει από 3.000 ανθρώπους τη χαρά της παράδοσης, τότε δεν μιλάμε απλώς για μια καταγγελία.
Μιλάμε για μια πράξη που στρέφεται απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική κοινωνία.

Χωρίς Σχέδιο

Σελίδες

Από το Blogger.
Επιστροφή στην κορυφή