Παπάς στην Ηγουμενίτσα μαζεύει ρούχα και τα δίνει παντού! (11 φωτό)


Παπάς στην Ηγουμενίτσα μαζεύει ρούχα και τα δίνει παντού! (11 φωτό)


Αναφερόμαστε συχνά στον π. Θεόδωρο Ζώη, εφημέριο του ναού του αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, όχι για να προβάλουμε το πρόσωπό του. 
Ούτε το θέλει ο ίδιος, αλλά ούτε και το έχει ανάγκη. 
Αν το κάνουμε, είναι για να παραδειγματιστούμε όλοι μας, από τις πρωτοβουλίες του, οι οποίες είναι πολλές και ουσιαστικές. 
Και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκινητικές. Μια από αυτές αφορά στη συλλογή ρούχων. 
Μαζεύει ενδύματα κάθε είδους, αλλά και υποδήματα, καθώς και άλλα είδη, που απλόχερα και από το υστέρημά του τα προσφέρει ο κόσμος. 
Και τα προωθεί σε ιδρύματα (όπως η "Κιβωτός του Κόσμου" στην Πωγωνιανή, οι κοινωνικές δομές της μονής Δουραχάνης στα Γιάννινα και αλλού), αλλά και σε άτομα, που έχουν ανάγκη. 
Και εργάζεται ο ίδιος, όπως και άτομα της οικογένειάς του και φίλοι της ενορίας του αγίου Σπυρίδωνα για τη διαλογή τους, αλλά δεν φτάνουν. 
Χρειάζονται και άλλοι εθελοντές και πρέπει να προθυμοποιηθούν, γιατί το έργο, που επιτελείται, έχει ανθρωπιστικό περιεχόμενο και σκοπό. 
Με διάφορους τρόπους ο π. Θεόδωρος Ζώης εκφράζει τη σπουδαία αλήθεια ότι κάθε χριστιανός δεν μπορεί να ζει ατομικά. 
Γι' αυτό ο συγκεκριμένος λειτουργός του Υψίστου, ακολουθεί το μονοπάτι της προσφοράς, που με την αγάπη γίνεται λεωφόρος. 
Συναντίληψη-συμπέρευση-συναλληλία είναι το μήνυμά του. 
Λέξεις, που εκφράζουν τον σύνδεσμο των ανθρώπων, αλλά και την εξάρτηση του ενός από τον άλλον. 
Στο κτίσιμο με πέτρα είανι ολόκληρη τέχνη η αρμολόγηση, δηλαδή η κατάλληλη τοποθέτηση και γερή συγκόλληση, ώστε να είναι στέρεο το οικοδόμημα. 
Και στην πνευματική ζωή, μας θυμίζει ο παπαΘόδωρος με τη δράση του, ότι η αλληλεγγύη μας προς τους άλλους, που σημαίνει ενδιαφέρον γι' αυτούς, οι οποίοι μπορεί να είναι δίπλα μας, αλλά, δυστυχώς, να μας φαντάζουν τόσο μακρινοί, αρμολογεί, συγκολά και στεριώνει πρώτα απ΄ όλους εμάς τους ίδιους. 
Κάνει τους ανθρώπους ο παπαΘόδωρος να μην αισθάνονται ούτε ξένοι ούτε μόνοι. 
Αλλά "οικείοι του Θεού". 
Τι ωραίο πράγμα να αισθανόμαστε αυτόν τον σύνδεσμο μεταξύ μας!










Παπάς στην Ηγουμενίτσα μαζεύει ρούχα και τα δίνει παντού! (11 φωτό) Παπάς στην Ηγουμενίτσα μαζεύει ρούχα και τα δίνει παντού! (11 φωτό) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.