Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την ανεργία

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την ανεργία



Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας συναντήθηκε την Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη (Νωρίς θυμηθήκατε να στείλετε δελτίο τύπου. 2 μήνες μετά τη συνάντηση) με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους. Στο δήμαρχο παραδώσαμε ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων για την ανακούφιση των ανέργων αλλά και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο Δήμαρχος δεσμευτικέ ότι θα μελετήσει τις προτάσεις θα ελέγξει το οικονομικό κόστος και αντίστοιχα θα ενεργήσει.

Ζητήθηκε επίσης το πλαίσιο αυτό να συζητηθεί και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.

Καλούμε τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιου αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους στο σύνολο τους να πάρουν θέση απέναντι στα ζητήματα των ανέργων και να στηρίξουν την πρόταση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλο το κείμενο – πλαίσιο αιτημάτων που παραδώσαμε στο Δήμαρχο.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων από το δήμο

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών απευθύνεται στο Δήμαρχο θέτοντας του αιτήματα που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο αιτημάτων που καταθέτουμε, ζητείται από το Δήμο Ηγουμενίτσας να προχωρήσει άμεσα σε:

· Μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών στους ανέργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).

· Μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν. Απαγόρευση της διακοπής παροχής ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

· Άρση του περιορισμού για τα παιδιά των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

· Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).

· Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

· Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.

· Ενοικίαση, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Ηγουμενίτσας, ξενοδοχείων για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες.

Επίσης Διεκδικούμε

· Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

· Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Ειδικά για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης (ωφελούμενους)

· Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται κάτω από 751 ευρώ!

· Μισθό από τον πρώτο μήνα. Να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά.

· Πληρωμή όλων των επιδομάτων, υπερωριών, της νυχτερινής εργασίας.

· Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος των προγραμμάτων.

· Δωρεάν μεταφορά για τις συγκοινωνίες προς και από τη δουλειά τους.

· Άδεια 2 μέρες το μήνα.

· Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω προγραμμάτων σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες

· Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.

· Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτική άσκηση ή πρόγραμμα μαθητείας χωρίς συντάξιμα ένσημα.

Επίσης, αίτημα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας είναι η συνεισφορά του δήμου στη μίσθωση λεωφορείων ή την παραχώρηση των λεωφορείων του δήμου, ώστε να κατέβουν άνεργοι και εργαζόμενοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη.
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την ανεργία Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την ανεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.