Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
 
Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.
 
Η βία κατά των γυναικών υπονομεύει τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας όπως την αξιοπρέπεια, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων.
 
Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από μια προσέγγιση που αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους ως θύματα εγκληματικότητας όσο και τα ευρύτερα ανθρώπινα δικαιώματά τους σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις σε ορισμένα κράτη μέλη τα οποία αναγνωρίζουν την «ενδοοικογενειακή» βία ή τη βία «από στενό σύντροφο» όχι ως ζητήματα ιδιωτικής φύσεως αλλά ως ζητήματα που χρήζουν κρατικής παρέμβασης.
 
Η βία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή.
Η ανοχή διαιωνίζει το πρόβλημα.
Η βία δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αφορά σε όλη την κοινωνία.
 
Δεν είσαι η μόνη... Δεν είσαι μόνη
24ωρη γραμμή SOS 15900
 
Συμβουλευτικά Κέντρα Δήμωνhttp://womensos.gr/symvouleutika_kentra_ota/

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΓΙΦ http://womensos.gr/sumvouleutika-kentra-ggif/

https://www.youtube.com/watch?v=-Xq9wj7i6uo
Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Η Δήμαρχος Σουλίου για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.