Στο πείραμα CERN το γυμνάσιο Παραμυθιάς

Στο πείραμα CERN το γυμνάσιο Παραμυθιάς 
 
 
31 μαθητές του γυμνασίου Παραμυθιάς, επιλέχτηκαν από τους επιστήμονες του πειράματος του αιώνα για να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του CERN στην Ελβετία στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γυμνάσιο Παραμυθιάς επιλέχτηκε μέσα από δεκάδες αιτήσεις που πραγματοποιηθήκαν από σχολεία από ολόκληρη την χώρα.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου και θα διαρκέσει 5 ημέρες. 
 
Τους μαθητές θα τους συνοδεύουν 3 καθηγητές του γυμνασίου ενώ επικεφαλής της αποστολής θα είναι η εκπαιδευτικός Μάκρου Ευφροσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το συνολικό κόστος της όλης εκδρομής αγγίζει τις 10.000 ευρώ, ποσό που αναμένεται να καλυφτεί από χορηγίες.

To CERN (Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire) είναι το μεγαλύτερο σε έκταση πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. 
 
Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες ενώ σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.

Το CERN απασχολεί σήμερα περίπου 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες), περίπου το μισό της κοινότητας της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, δουλεύουν σε πειράματα που οργανώνονται από το CERN
Στο πείραμα CERN το γυμνάσιο Παραμυθιάς Στο πείραμα CERN το γυμνάσιο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.