Kαπετάνιος:«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί»

Kαπετάνιος:«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί»



«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» τόνισε ο ιταλός καπετάνιος του πλοίου στα ΜΜΕ της γείτονος.

Tα παραπλέοντα σκάφη δίνουν αυτή την ώρα, μάχη με το χρόνο και τον καιρό, 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, για τη διάσωση του συνόλου των 478 επιβαινόντων του πλοίου Norman Atlantic. Εδώ και αρκετή ώρα γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστεί το πλοίο από λέμβο που έχει ρίξει στη θάλασσα το επιβατηγό Cruise Europa για να ξεκινήσει η αποβίβαση των περισσοτέρων από τους 300 επιβάτες του Norman Atlantic.

Ήδη έχουν μεταφερθεί σε παραπλέον φορτηγό πλοίο Spirit of Pireaus 42 επιβάτες από τους 150 που κατέβηκαν στη θάλασσα με σωσίβια λέμβο του πλοίου που ξέσπασε η πυρκαγιά τα ξημερώματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή από ισχυρούς άνεμους έντασης 9 μποφόρ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην περιοχή με βροχή και χαλάζι.

Aυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια προσέγγισης από ιταλικά ρυμούλκα για να βοηθήσουν στη σταθεροποίησή του Norman Atlantic. 
Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 268 Έλληνες, εκ των οποίων 234 είναι επιβάτες.

Το συντονισμό της έρευνας και της διάσωσης έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές καθότι το πλοίο βρίσκεται εντός της δικής τους δικαιοδοσίας.

Στο Norman Atlantic έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.


Kαπετάνιος:«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» Kαπετάνιος:«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.