Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα

Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα
 
 
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τους διεκδικητές για την διακυβέρνηση της χώρας. Και οι δύο προσπαθούν να περάσουν μηνύματα όπως <<εμείς ξέρουμε την δουλειά μας-εμάς εμπιστευθείτε>>. Λάθος παιδιά αυτή η χώρα δεν θα σωθεί εάν κυβερνάτε οι ίδιοι και οι ίδιοι αλλάζοντας απλώς στρατόπεδο, ταμπέλες και αρχηγό.

Πως όμως θα μπορέσουνε να βοηθήσουμε την χώρα όταν ο στόχος τους είναι το κράτος λάφυρο; Πρόσφατο άρθρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεοδωρόπουλου περιλάμβανε έναν πίνακα για την πραγματικότητα που βιώνουμε. Έγραφε λοιπόν ότι το 2008, χρονιά πριν την κρίση, το σύνολο των απασχολουμένων στον παραγωγικό τομέα της οικονομίας ήταν 3,74 εκατ. Το 2013 είχαν περιοριστεί κατά 25,5%. Μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε τις συνέπειες, μιας και οι απασχολούμενοι στον παραγωγικό τομέα είναι σημαντικοί διότι αυτοί συνεισφέρουν τους φόρους και τις εισφορές με τις οποίες πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και επιδοτούνται τα Ταμεία για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Πως θα αντιστραφεί το κλίμα της οικονομίας όταν δεν γίνεται καμία κίνηση για τον ανασχεδιασμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας δημιουργώντας άμεσες συνέπειες και για τον τόπο μας. Η χώρα μας χάνει λίγο-λίγο τα παιδιά της που την εγκαταλείπουν (25% ανεργία). Όλα αυτά όμως πρέπει να αλλάξουν προς όφελος των νέων και αυτό δεν θα αλλάξει με πολιτικές λιτότητας αλλά ούτε με υποσχέσεις ή δανεικά. Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο <<εθνικό θέμα>> από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας καθώς αυτό περιορίζει τις δυνατότητες να χειριστούμε τα άλλα εθνικά θέματα, πραγματικά ως εθνικά. Έχουμε τις λύσεις, τους Ανθρώπους και τη θέληση ώστε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Ιωάννης Μιττάκος Ιχθυολόγος και υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το Ποτάμι
Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα Ιωάννης Μιττάκος: Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την Χώρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.