ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τον είχαν στοχοποιήσει. Κάποιοι τον είδαν σαν το εμπόδιο της δικής τους πολιτικής ύπαρξης.
Άλλοι είχαν επενδύσει επάνω του για να πλουτήσουν, ακόμη και σε βάρος του περιβάλλοντος.
Όλοι αυτοί, τον μέτρησαν, τον ζύγισαν και τον βρήκαν του… χεριού τους.
Κατόρθωσαν και τον παραμέρισαν. Όμως στην πολιτική, όπου συνήθως επικρατεί, η βρωμιά και το πάθος της ανικανοποίητης χαριστικής βολής του αντιπάλου, δόθηκαν ευκαιρίες και οδήγησαν όλους τους παραπάνω, με άνομα μέσα και μεθοδεύσεις ζούγκλας, τον έσερναν από Δικαστή σε Δικαστή, με κακουργηματικές φτιαχτές κατηγορίες.
Ελάχιστοι, στο σύνολο της θεσπρωτικής κοινωνίας, οι γνωστοί «εραστές του ήθους και της αντικειμενικής αλήθειας» τον κράτησαν σε θέση να μπορεί να αναπνέει.
Μια τρανή απόδειξη, πως η μαχόμενη Δημοσιογραφία, έχει ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της, μόνο τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, στο τέλος συμβάλλει και δικαιώνεται. Ο Βασίλης Γιόγιακας, μετά από πολύχρονη δοκιμασία, βγήκε τελικά, οριστικά πεντακάθαρος και κοινωνικά – επαγγελματικά αποκατεστημένος.
Η ίδια η κοινωνία, του χρωστούσε και την πολιτική δικαίωση και την αποκατάσταση.
Σήμερα το πήρε και αυτό, όπως το δικαιούται.
Το πήρε μάλιστα από εκείνους που, είτε φανερά είτε κρυφά, ήταν οι πρωταγωνιστές του αδυσώπητου πολέμου που του είχαν κηρύξει. Από σήμερα, ο Βασίλης Γιόγιακας είναι και με την ψήφο του λαού, ο εκπρόσωπός του στο ναό της Δημοκρατίας, την Ελληνική Βουλή.
Ασφαλώς στη δυσκολότερη αυτή στιγμή της μεταπολίτευσης και μάλιστα στη θέση της Αντιπολίτευσης.
Αν θα ήθελε κανείς να σταθεί δίπλα του και να είχε το ηθικό δικαίωμα να του δώσει και μια συμβουλή, θαρρώ πως τούτη θα του έδινε:
«Να μη χαρείς που με την εκλογή σου ως βουλευτής, είσαι και ο νικητής, γι’ αυτή (τη νίκη).
Να προσευχηθείς στον Θεό για τούτη τη στιγμή που σου χάρισε.
Να ευχαριστείς την παράταξη, που, παρά τις προσπάθειες εκείνων που δεν σε ήθελαν απέναντί τους, δέχθηκε τις προτάσεις αυτών που, από της ιδρύσεώς της, παραμένουν σεμνοί ιδεολόγοι και σε συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο.
Να ευγνωμονείς τους συμπατριώτες και συμπολίτες, που σ’ εμπιστεύτηκαν να τους υπηρετείς και από αυτό το μετερίζι.
Άσκησες για πολλά χρόνια πολιτική. Με σωρεία λαθών, που δεν στοίχησαν μόνο στη δική σου προσωπικότητα, αλλά και τον τόπο σου.
Η πολιτική είναι σκληρός τόπος. Αρένα. Δε δικαιούσαι να την αντιμετωπίζεις, είτε με αφέλεια, είτε με μειωμένη προσοχή, είτε με κρυμμένες σκοπιμότητες. Ο χώρος της πολιτικής δεν είναι μια ομαλή πλαγιά, για να παριστάνεις τον μοναχικό λύκο.
Είναι όμως ο χώρος της πολιτικής, ένα πεδίο αγώνων, που ακόμη κι ο ένας, μπορεί να επιβάλει κανόνες. Να , λοιπόν, για σένα, πεδίο δόξας λαμπερό.
Να δώσεις αυτούς τους αγώνες καθαρά, ανοιχτά, διάπλατα, χωρίς ίντριγκες, χωρίς συναλλαγές, απαλλαγμένος από σύνδρομα, φόβους, εχθρούς.
Μη κλωτσάς τη τύχη σου, η οποία σου προσφέρει διάπλατα, ζωηρά παραδείγματα και πρότυπα και για αποφυγή και για μίμηση.
Να φυλάγεσαι και να προσέχεις το στερητικό (α) γιατί είναι ο πλέον επικίνδυνος εχθρός, όπως π.χ. αφιλία, αγνωμοσύνη κλπ.
Να το πάρεις απόφαση, σαν εκπρόσωπος του λαού, που είναι ο βουλευτής, πως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Άρα η επιλογή συνεργατών είναι το πρώτο σου μέλημα και θα σε αναδείξει σε ικανό πολιτικό, αν δεν βρεθείς στην ανάγκη να τους αντικαθιστάς συχνά, είτε σαν ανίκανους, είτε σαν επικίνδυνους, είτε σαν «αυλικούς» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού.
Μη ξεκόψεις από τις επαφές σου με τους συμπατριώτες και συμπολίτες σου.
Μάλλον απογοητεύτηκαν οι Θεσπρωτοί, κατά τις προεκλογικές σου ομιλίες, γιατί δεν σε άκουσαν να δώσεις το πολιτικό σου ραντεβού, στα χωριά και στα σπίτια τους. Έχεις χρέος να το διορθώσεις.
Ο πολιτικός του μέλλοντος θα διακρίνεται από τις ηθικές αντιστάσεις σε καθετί που τον απειλεί, εκβιάζει ή θέλγει.
Θα διακρίνεται από το πολιτικό ανάστημα απέναντι προσώπων ή γεγονότων ή καταστάσεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του τόπου του.
Η Θεσπρωτία, σαν ακριτική Περιφέρεια, επιβάλλει στον εκπρόσωπο των πολιτών της, να συμπεριφέρεται με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ευθύνες.
Τα λάθη στον τομέα αυτό πληρώνονται , όπως πολύ καλά το γνώρισες αυτές τις μέρες.
Αφήνω τελευταία την συμβουλή, λόγω και της «ειδικότητάς» μου, για τις σχέσεις του πολιτικού με τα τοπικά ΜΜΕ:
Μην τα αγνοείς αλλά και μην τα φοβάσαι. Δεν τους ταιριάζει ούτε η θεοποίηση, ούτε η δαιμονοποίηση.
Εκεί στην Αθήνα που θα περνάς τον περισσότερο χρόνο σου, θα χρειαστεί να συγκρουστείς, τόσο στη Βουλή, όσο και στο κόμμα, προκειμένου να τα υπερασπιστείς από τις ορέξεις των αντίστοιχων αθηναϊκών ΜΜΕ.
Σεμνά , λοιπόν, ταπεινά και αποφασιστικά, ξεκίνα από τη Θεσπρωτία για την Αθήνα, αφού πρώτα ζητήσεις τη ΣΥΓΝΩΜΗ που χρωστάς, έχοντας κατά νου, ότι επένδυση για τον πολιτικό είναι η υστεροφημία του.
Η οποία θα κριθεί από την επιστροφή σου στον τόπο που σε γέννησε, σε μεγάλωσε, σε ανέχτηκε, σε επέλεξε και σε τίμησε. Καλή τύχη.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.