Εντάχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για την πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων

Εντάχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για την πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων



To έργο με τίτλο: «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου», εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής" του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" με προϋπολογισμό 541.249,64 Ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου οι πολίτες της Ηπείρου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για ζητήματα των υπηρεσιών της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά απάντηση. Ακόμη, θα δημιουργηθεί «ηλεκτρονική θυρίδα», όπου θα υπάρχουν ταξινομημένα, σε ηλεκτρονική μορφή και με ψηφιακή υπογραφή, όλα τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Με τον τρόπο αυτό, και κάνοντας χρήση προσωπικού κωδικού, ο κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα αναζήτησης των εγγράφων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επιπροσθέτως, θα ψηφιοποιηθεί και θα διατίθεται ελεύθερα ένα μεγάλο τμήμα του αρχείου της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως μελέτες, γεωχωρικά δεδομένα, κλπ.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, με αφορμή την ένταξη του έργου δήλωσε τα εξής: «Η με σχεδιασμό και προγραμματισμό, σοβαρή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, από ομάδα στελεχών της Περιφέρειάς μας, έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση δράσεων και συνεργειών, με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας και εν τέλει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με τον τρόπο αυτό, έχει δημιουργηθεί η «Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και Προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου», η οποία και βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία καθώς και ο «Οδηγός του Πολίτη» (www.politis.gov.gr), που σήμερα εξυπηρετεί παρέχοντας μόνο πληροφορίες και ο οποίος, με την υλοποίηση του νέου ενταγμένου έργου, θα παρέχει και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί, για μια ακόμη φορά, τον οδηγό – πιλότο για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και για άλλους φορείς και υπηρεσίες και αξίζει να αναφέρουμε ότι η επισκεψιμότητά της είναι πολύ υψηλή και πέραν κάθε προσδοκίας».
Εντάχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για την πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων Εντάχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για την πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.