Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας
 
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη, στην απάντησή του, σε δημοσίευμά μας (Δείτε ΕΔΩ), για φωτογραφικό διαγωνισμό για την συντήρηση και την επίβλεψη των Η/Μ εγκαταστάσεων.

Ο κ. Δερδεμέζης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να μπαίνει στην ουσία των καταγγελιών του δημοσιεύματός μας.

Δεν μας απαντάει στο κυριότερο, το γιατί αναρτήθηκε μόνο για 1 ημέρα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και γιατί δεν δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στους κλειστούς διαγωνισμούς, από την ημέρα δημοσίευσης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος ως την ημέρα υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 37 ημέρες - συντμούμενες σε 15, σε περίπτωση επείγοντος - από την αποστολή της ανακοίνωσης στην ΕΕ. Για διαγωνισμούς που δεν υπόκεινται σε δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προθεσμία είναι 20 ημέρες - συντμούμενες σε 10 - από τη δημοσίευση στον ελληνικό τύπο
σε περίπτωση επείγοντος.

Ο διοικητής απαντάει πως "το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να έχει κατά νόμο υπεύθυνο όταν υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις και υποσταθμοί υψηλής τάσης" και πως προέβη στον διαγωνισμό "λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος".

Επομένως δεν δικαιολογείται το επείγον ενώ θα έπρεπε να δημοσιευτεί και στον τοπικό τύπο (σε 3 εφημερίδες) αλλά και να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 20 ημέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος δηλώνει με θράσος, πως μας κάνει και χάρη (ο Γιαννιώτης) που δεν το έδωσε με απ' ευθείας ανάθεση, σε όποιον αυτός γούσταρε, διότι η δαπάνη εμπίπτει στα όρια της απευθείας ανάθεσης του διοικητή (έως 15.000 €) .

Αγνοεί ο Γιαννιώτης διοικητής ή ξεχνάει εσκεμμένα πως η νομοθεσία για τις απ' ευθείας αναθέσεις αποτελεί εξαιρετική διαδικασία και επιτρέπεται μόνο όταν δικαιολογείται το κατ' επείγον και όταν η ετήσια κατ’ είδος δαπάνη δεν υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ούτε επείγον ήταν (γνώριζαν για την συνταξιοδότηση του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος) ούτε ετήσιος αφού αφορά το διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/3/2015, δηλαδή μόνο για 3 μήνες.

Ο ορισμός της κατάτμησης δηλαδή.
Δεν θα χρειαστεί συντηρητής από 1η Απριλίου;;;

Το σημείο όμως της απάντησής του, που εμπαίζει την λογική μας, είναι το εξής "το 2014 το Νοσοκομείο Φιλιατών είχε περίσσευμα στον προϋπολογισμό του κατά 700.000 € και τα λογιστικά του κέρδη ανήλθαν σε 1.700.000 €"

Τότε γιατί κ. Δερδεμέζη το προσωπικό δεν έχει ούτε γάζες και αναγκάζει τους συγγενείς των νοσηλευομένων να τις προμηθευτούν από εξωτερικό φαρμακείο;

Τέλος κ. Δερδεμέζη μπορείτε να μας ενημερώσετε γιατί αποκρύψατε από την επιτροπή του διαγωνισμού πως υπήρχε και μία ένσταση; 
Δεν το γνωρίζατε ή δεν σας βόλευε;
Για την ιστορία τον διαγωνισμό κέρδισε επίσης Γιαννιώτης με 10.500€

Για τον διαγωνισμό έχειήδη ενημερωθεί ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής



Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του κ. Δερδεμέζη:


Με έκπληξη διάβασα στις 5-1-2015 στο blog σας το άρθρο με θέμα : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ;

Για τη δικής σας ενημέρωση και την σωστή ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού σας ενημερώνω ότι:

Το Γ.Ν. Φιλιατών προέβη σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συντήρηση και επίβλεψη των Η/Μ εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου με την διαδικασία συλλογής κλειστών προσφορών λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος. Το Νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να έχει κατά νόμο υπεύθυνο όταν υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις και υποσταθμοί υψηλής τάσης.

Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετείχαν 4 εταιρείες και όχι μια όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα σας. Επίσης για ενημέρωση σας η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα μπορούσε να αναθέσει το συγκεκριμένο έργο διότι η δαπάνη εμπίπτει στα όρια της απευθείας ανάθεσης του διοικητή ( έως 15.000 € ) πράγμα το οποίο δεν έκανε . Η συμμετοχή των 4 εταιρειών είχε σαν αποτέλεσμα την κατακύρωση του διαγωνισμού για τρίμηνη διάρκεια με ποσό μικρότερο του προβλεπομένου επ’ ωφελεία του Νοσοκομείου.

Επειδή αναφέρεστε προσωπικά στο όνομα μου θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τόσο η παιδεία μου όσο και η φιλοσοφία μου είναι αντίθετη σε ενέργειες και πράξεις που δεν συνάδουν με την διαφάνεια ιδιαίτερα από θέση ευθύνης που σχετίζονται με το δημόσιο χρήμα και συμφέρον.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω το 2014 το Νοσοκομείο Φιλιατών είχε περίσσευμα στον προϋπολογισμό του κατά 700.000 €, άνοιξε η Νέα Πτέρυγα δυναμικότητας 65 νέων κλινών και τα λογιστικά του κέρδη από 100.000 € ανήλθαν σε 1.700.000 €

Καταλήγοντας καλό θα είναι να επικοινωνείτε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας για να μην χάνετε την αξιοπιστία σας και να μην δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις στο αναγνωστικό σας κοινό.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών σε απάντησή του σε δημοσίευμά μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.