ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ, τ. Βουλευτής
Στα Δημοκρατικά Πολιτεύματα η προσφυγή στον Λαό, για την ανάδειξη των εκπροσώπων του στην Βουλή, αποτελεί την κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία. Είναι διαδικασία ελεύθερης έκφρασης της Λαϊκής Βούλησης, που οργανώνεται μια ημέρα, που ο λαός χαρούμενα και γιορταστικά αποφασίζει κυριαρχικά για το μέλλον του. Αυτήν την ημέρα ο κυρίαρχος Λαός αναδεικνύει τους Βουλευτές του και τους δίνει την εξουσία να εκλέξουν Κυβέρνηση, που θα κυβερνήσει την Χώρα. Και τούτο διότι στην Δημοκρατία «η Εξουσία πηγάζει από τον Λαό, ασκείται από τον Λαό και υπάρχει για τον Λαό».
Αυτή η γιορτινή ημέρα στην Πατρίδα μας, που εγεννήθη η Δημοκρατία, συνδυάζεται – δυστυχώς – με φοβίες, ...

υποψίες, απειλές και …. Υπονοούμενα!
Αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, είναι αδιανόητα στις σοβαρές Δημοκρατίες της Αμερικής, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών κ.λ.π. Σ’ αυτές τις χώρες οι ψηφοφόροι προέρχονται στις κάλπες με τις ελπίδες ΟΛΩΝ, ότι κάτι καλύτερο θα προκύψει για τις χώρες των. Αθόρυβα, ήσυχα και χωρίς … φανφάρες εκλέγουν αυτούς, που θέλουν να τους Κυβερνήσουν. Οι οπαδοί των νικητών δεν προσδοκούν τίποτε περισσότερο από τους οπαδούς τω ηττημένων, που, σαφώς, δεν φοβούνται ότι θα τους συμβεί κάτι κακό. Οι πολίτες αφού εκτελέσουν το Δημοκρατικό τους καθήκον, το άλλο πρωί πηγαίνουν ήρεμα στις δουλειές τους, αφού ανέθεσαν την διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων στους εκλεκτούς τους.
Στην χώρα μας οι εκλογές γεννούν προσδοκίες ευτυχών ημερών για τους Νικητές και φοβίες για δυσμενείς «καταστάσεις» στους Ηττημένους. Ας αλλάξουμε ρότα. Αρκετές φορές παίχθηκε αυτό το θλιβερό σενάριο! Φτάνει πια!! Η Δημοκρατία μας δεν αντέχει άλλες ανοησίες!!!
Σεβόμενοι ο ένας τον άλλο ας βαδίσουμε προς τις κάλπες και ας ψηφίσουμε τα κόμματα της αρεσκείας μας. Όπως προσωπικά θα ψηφίσω του Κόμμα μου, την Ν.Δ., έτσι άλλοι θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο Κόμμα και όλοι μαζί να αποδεχθούμε τίμια την όποια απόφαση του Ελληνικού λαού, που θα εκλέξει τους Βουλευτές της Νέας Βουλής. Εκείνο, που πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά είναι τούτο: Να συνειδητοποιήσουμε ότι ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ και είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για το «ποιούς στέλνουν».
Συντριπτική είναι «πλειοψηφία των Ελλήνων , που εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το σημερινό πολιτικό Προσωπικό της Χώρας, αλλά – ναι αλλά! – λησμονούν ότι:
Α’ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:
1. Την Βουλευτή, που χαρακτήρισε ως «συνωστισμό» στα καράβια τον ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ των Ελλήνων της Σμύρνης.
2. Την Βουλευτή, που ονόμασε «ΜΥΘΟΝ» (Παραμύθι) την θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο.
3. Τον Βουλευτή, που δικαιολόγησε τους Σκοπιανούς για τον σφετερισμό του αγίου ονόματος της Μακεδονίας.
4. Τον βουλευτή, που, όταν αναφέρεται στην αιματοβαμμένη Βόρειο Ήπειρο, την ονομάζει Νότια Αλβανία.
5. Τον Βουλευτή, που, χρόνια τώρα, δεν αισθάνθηκε χρέος να διαμαρτυρηθεί για τον Αλβανικό Σωβινισμό, που προπαγανδίζει την «Μεγάλη Αλβανία» με ολόκληρη την Ήπειρο στα όριά της.
Β’ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:
1. Τον Βουλευτή, που δήλωσε ότι ψήφισε χωρίς να ΔΙΑΒΑΣΕΙ τον σοβαρότερο νόμο (Μνημονιακή Σύμβαση) των τελευταίων 40 χρόνων.
2. Τον Βουλευτή, που … περνά από την Βουλή και αφού υπογράψει στο Βιβλίο παρουσίας, φεύγει για άλλες «σοβαρότερες» ενασχολήσεις και δεν μετέχει των εργασιών του Κοινοβουλίου.
3. Τον Βουλευτή, που η φωνή του ακούγεται στην αίθουσα της Βουλής, μόνον όταν καλείται να ειπεί ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
4. Τον Βουλευτή, που παραπονιέται για τν μικρή Βουλευτική αποζημίωση των 8.000 ευρώ μηνιαίως, που την θεωρεί ανεπαρκή, την ώρα που οι μισοί Έλληνες πεινάνε.
5. Τον Βουλευτή, που καταφέρνει να δανείζεται 700.000 ευρώ από Τράπεζα, για να «κτίσει το καλυβάκι» του σε μια εποχή που ο μικροέμπορος και ο μικροεπαγγελματίας ΔΕΝ μπορεί να δανεισθεί ούτε 2.000 ευρώ από την ίδια Τράπεζα.
Γ’ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ:
1. Τον Βουλευτή, που κάνει καταγραφές με κάμερες και μικρόφωνα, ενώ έχει ψηφίσει Νόμο, ο οποίος ορίζει ως κακούργημα την παράνομη καταγραφή.
2. Τον Βουλευτή, που κομπορρημονεί ισχυριζόμενος ότι οι μισές γυναίκες της Αθήνας υπέκυψαν στον «σπάνιο» … ανδρισμό του.
3. Την Βουλευτή, που προσήλθε μπροστά στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας με ένα «ντεκολτέ», που πλήσιαζε τον αφαλό και ανάγκασε τον Πρεδρεύοντα της Βουλής να αναφωνήσει: «Παναγιά μου!»
4. Τους Βουλευτές, που με επιπολαιότητα εκατό πιθήκων εχαρακτήρισαν συναδέλφους τους ως «υπόπτων εξαγοράς» για να δεχθούν από συναδέλφους τους το «ευγενικό» «Είσθε πολιτικά σκουλήκια»!
5. Τον Βουλευτή, που απεκάλεσε συναδέλφους του: «Γομάρια».
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτήν την βορβορώδη «σταχυολόγηση» αυξάνοντας τον κατάλογο των «τέτοιων Βουλευτών», που ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ με την ψήφο των. Μια Βουλή που χαρακτηρίσθηκε από σοβαρές Εφημερίδες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ως «Η Βουλή με την χειρότερη σύνθεση από άποψης Βουλευτών και παραγωγής πολιτικής σκέψης». Αλλά σταματούμε εδώ. Δεν … χρειάζεται άλλη δυσοσμία.
Στις εκλογές, που προκηρύχθηκαν, ας ασκήσουμε το εκλογικό δικαίωμα με νηφαλιότητα κα σωφροσύνη να ΜΗΝ ψηφίσουμε Υποψηφίους που ομοιάζουν με τους παραπάνω, αλλά να ψηφίσουμε Υποψηφίους, που – εκλεγόμενοι – θα τιμήσουν την ψήφο μας και σεβόμενοι το λειτούργημά τους, θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του Λαού, της Πατρίδας και του Έθνους.
Εάν διαπράξουμε το ΛΑΘΟΣ και προσέλθουμε στις κάλπες με θυμό, οργή, απερισκεψία και καταστροφική διάθεση ας μην ενοχλούμεθα από τα «έργα», τις «παραλείψεις» και τις «συμπεριφορές» των Βουλευτών – ανδρών και γυναικών – που ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. Ας μην λησμονούμε ότι οι Βουλευτές δεν γίνονται μόνοι των Βουλευτές. Με την ψήφο μας τους στέλνουμε στην Βουλή. Εμείς οι Πολίτες.

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ: ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.