Προβληματίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις για τους υποψήφιους βουλευτές

Προβληματίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις για τους υποψήφιους βουλευτές

 
Στους 9 εκλεχτούς από τους οποίους η Κουμουνδούρου θα επιλέξει τους 3 από τους 4 υποψήφιους βουλευτές, κατέληξε μετά από δυο συνεδριάσεις της, η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην λίστα παρουσιάζεται το φαινόμενο της μονόπλευρης αντιπροσώπευσης αφού οι έξι από τους υποψήφιους προέρχονται από την Ηγουμενίτσα, ένας από Παραμυθιά και δύο από Φιλιάτες.

Βέβαια, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τις οργανώσεις που ανήκει ο καθένας για να φαίνεται κάπως ισορροπημένη η λίστα ωστόσο η πραγματική εικόνα είναι η εξής:

Βίλιας Πάυλος: Παραμυθιά
Γκάνια Χριστίνα: Φιλιατι
Θεοδώρου Αθανάσιος: Ηγουμενίτσα
Κατσής Μάριος: Ηγουμενίτσα
Μητσέλος Σπύρος: Ηγουμενίτσα
Μποροδήμος Αθανάσιος: Φιλιατι
Νταής Αντρέας: Ηγουμενίτσα
Παπαρούνας Παυλος: Ηγουμενίτσα
Τσακίρη Αστιρόπη: Ηγουμενίτσα

Βέβαια το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει η Κουμουνδούρου οποία με δεδομένο τον Κώδικα δεοντολογίας για τους υποψήφιους που εφαρμόζει από την Τρίτη με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, αναμένεται να προσθέσει ένα όνομα έκπληξη, και μάλιστα κορυφής, που θα μπορέσει να κάνει την διαφορά. 
Οι συζητήσεις με το όνομα αυτό, το οποίο εχει στην διάθεση της η paramythia-online.gr, είναι προχωρημένες και η συμφωνία εκτός απροόπτου θα κλείσει ίσως και σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Εκτός από την λίστα βρίσκεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Σουλίου «Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη» Δημήτριος Σακαρέλης, αν και είχε καταθέσει υποψηφιότητα στην πρώτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Την ιδια τύχη ειχε και ο καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπειρου Δημήτρης Τσακίρης απο την Σαλονίκη Παραμυθιάς, οπως και ο Ιατρός στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς Μιχάλης Τζομάκας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη συνεδρίαση από την οποία προέκυψαν οι αρχικές 14 υποψηφιότητες, δεν υπήρχε το όνομα του Παύλου Βίλια.

Ωστόσο αν και μπορεί να είναι τυχαία η απόφαση της ΝΕ Θεσπρωτίας (η οποία προέκυψε με ψηφοφορία), ωστόσο προβληματίζει για τα πρώτα δείγματα γραφής σε εκλογές με σχεδόν δεδομένη εκλογή βουλευτή στο νομό.

Την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, καυτηριάζουν με άρθρο τους "το κοινον των Θεσπρωτών" και κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις σταλινικού τύπου σχετικά με τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο του καθηγητή Ιστορίας, Παιδαγωγικής και πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελή Κυπριανό καθώς και τον αποκλεισμό του καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου Δημήτρη Τσακίρη απο την Σαλονίκη Παραμυθιάς. "Οι πρακτικές των «συντρόφων» του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας δίνουν μια «περίεργη» εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ κι είναι απίστευτες οι θεσπρωτικές μεθοδεύσεις αυτές, για πολλούς που πιστεύουν σε μια άλλη Ελλάδα…" αναφέρουν χαρακτηριστικά στο άρθρο τους.

Σε αναμονή λοιπόν της επικύρωσης της 4άδας από την Κουμουνδούρου με την προσθήκη του ονόματος έκπληξη…

Προβληματίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις για τους υποψήφιους βουλευτές Προβληματίζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις για τους υποψήφιους βουλευτές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.