2ο βραβείο κοινού για τη Πειραματική Σκηνή Ηγουμενίτσας, με το 10λεπτο "Η Βρύση"

2ο βραβείο κοινού για τη Πειραματική Σκηνή Ηγουμενίτσας, με το 10λεπτο "Η Βρύση" 


Mε μεγάλη επιτυχία και σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που διοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2015, στο κατάμεστο από κόσμο «Πάνθεον» το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση της σπονδυλωτής παράστασης «Μώμος 2015» με τα θεατρικά δεκάλεπτα των ερασιτεχνικών θιάσων και την απονομή του βραβείου που προέκυψε από την ψηφοφορία του κοινού. Το φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.

Η σκηνή του «Πάνθεον» μεταμορφώθηκε σε χωνευτήρι ιδεών, προτάσεων, δημιουργικών εκφράσεων, αισθητικών προσανατολισμών και έγινε σημείο συνάντησης θιάσων και ομάδων που τιμούν την ερασιτεχνική δημιουργία σε πανελλαδική κλίμακα, αναδεικνύοντας την ουσία ενός εποικοδομητικού θεατρικού διαλόγου.

Άξιοι πρωταγωνιστές αποδείχτηκαν οι 10 θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη θέρμη, τον ενθουσιασμό και το υψηλό ποιοτικό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει καταθέτοντας σκηνικές προτάσεις γεμάτες φρεσκάδα και ωριμότητα, ενώ άξια συγχαρητηρίων ήταν η καταλυτική συνεισφορά του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», που με την φετινή του ιδέα να δημιουργήσει σατιρικές «γέφυρες», βασισμένες στη μουσική που γράφτηκε για τον κινηματογράφο, διαμόρφωσε μια εξαιρετικού επιπέδου σπονδυλωτή παράσταση, που παρακολουθήθηκε με αμείωτο ενδιαφέρον από το κοινό.. Αγαπημένα μουσικά θέματα από ταινίες του Χόλυγουντ, ενέπνευσαν σατιρικά δρώμενα που εισήγαγαν με τον καλύτερο τρόπο κάθε διαγωνιζόμενο δεκάλεπτο.

Ακολούθησαν η απονομή των αναμνηστικών βραβείων σε όλους τους συμμετέχοντες θιάσους από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Αντρέα Τερζή και τη δημοτική σύμβουλο Βίβιαν Σαμούρη (ο πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» Θόδωρος Στεφανίδης έδωσε αναμνηστικά στη φωτογραφική ομάδα του ΑΣΤΟ Επικοινωνούμε και στην ομάδα Ε των Εθελοντών του Δήμου Πατρέων) και η απονομή του Βραβείου Κοινού, που προέκυψε από την ψηφοφορία του κοινού (δεν συμμετείχε λόγω εντοπιότητας η πατρινή ομάδα Θεατρική Ομάδα Ένωσης Καλαβρυτινών "Ταξιδευτές της πρόζας") και απέσπασε το Θεατρικό Εργαστήρι «Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας», του Ν.Π. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού με το δεκάλεπτο «Λάθος πάτωμα», βασισμένο στο πρωτότυπο έργο του Γ. Πετρινόλη. O πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος κλείνοντας το φεστιβάλ και αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους ερασιτεχνικούς θιάσους τους (αυτούς που είδαμε στην Πάτρα αλλά και αυτούς που είχαν στείλει τα δεκάλεπτά τους αλλά δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση) για τη συμμετοχή, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Πατρέων και το Καρναβάλι της Πάτρας στηρίζουν την ερασιτεχνική δημιουργία γενικότερα, ενώ τόνισε ότι ειδικά το θέατρο φέρνει στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα του λαού μας και οφείλει να δείχνει το δρόμο για τη λύση τους.
 

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» απέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσω της φετινής υποδειγματικής διοργάνωσης, ότι δίκαια έχει καταξιωθεί ως θεσμός και χαίρει της πανελλήνιας εκτίμησης του ερασιτεχνικού και όχι μόνο θεατρικού κόσμου σε πανελλήνια κλίμακα, αλλά και την αναγνώριση του κοινού της πόλης μας.

Για το βραβείο Κοινού
1η Η Θεατρική ομάδα από τον Δήμο Σαρωνικού με το 10λεπτο "Λάθος πάτωμα"
2η Η Πειραματική σκηνή Ηγουμενίτσας με το 10λεπτο "Η Βρύση"
2η Η ομάδα από την Ρόδο "Τριο Μπαστάρντι" με το 10λεπτο "Τριο Μπαστάρντι"
2ο βραβείο κοινού για τη Πειραματική Σκηνή Ηγουμενίτσας, με το 10λεπτο "Η Βρύση" 2ο βραβείο κοινού για τη Πειραματική Σκηνή Ηγουμενίτσας, με το 10λεπτο "Η Βρύση" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.