Δεν επέτρεψαν την είσοδο της κάμερας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Δεν επέτρεψαν την είσοδο της κάμερας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

 
 
Οι υπεύθυνοι του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, δεν επέτρεψαν την είσοδο της κάμερας της paramythia-online.gr στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, λίγη ώρα μετά την ανεπίσημη ενημέρωση της Δημάρχου Σουλίου στον Αντιπεριφεριάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, για πιθανό πρόβλημα με υπερχείλιση και μετά από έκτακτη σύσκεψη αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, για την καταγραφή των ζημιών, καθώς και την λήψη μέτρων.

Το κύτταρο αυτή την στιγμή έχει λήμματα σε ύψος λιγότερο από 0,5 μέτρα, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε 3 λόγους: Είτε μεταφοράς των λημμάτων με βυτιοφόρα, είτε υπερχείλισης ή διαφυγής των λημμάτων, είτε συνδυασμού των 2 παραπάνω.

Η paramythia-online.gr μίλησε τόσο με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα, όσο και με την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη. Επίσης μίλησε με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 
 
Τι προέκυψε από αυτές τις επικοινωνίες:

Κάτοικοι της περιοχής:
Υπήρχε διαφυγή λημμάτων από το κύτταρο του ΧΥΤΑ, από το απόγευμα της Κυριακής. Τα λύματα εκ πείρας πιθανολογούν πως διέφυγαν από την βάση του κυττάρου, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ (Δήμαρχος Πάργας):
Κανένα πρόβλημα με το ΧΥΤΑ. Βυτιοφόρα μεταφέρουν βάσει διαδικασίας τα λήμματα για να μην υπάρξει υπερχείλιση. Ειμαστε σε επαφή με την Παραμυθιά και βρισκόμαστε σε επιφυλακή.

Δήμαρχος Σουλίου:
Ο ΧΥΤΑ είναι σε καλή κατάσταση. Ενημερώθηκα για πρόβλημα υπερχείλισης, ωστόσο δεν το εξακρίβωσα κατά την παρουσία μου εκεί μετά την έκτακτη σύσκεψη. Φαίνεται πως σε κάποιο από τα αναχώματα έχει προκύψει μια μικρή υπερχείλιση και το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την απουσία των ίδιων των αναχωμάτων. Ωστόσο δεν εμπνέει ανησυχία.

Η δικιά μας γνώμη: Πιο κοντά στην πραγματικότητα και πιο ειλικρινείς είναι οι κάτοικοι και η Δήμαρχος Σουλίου. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κορεσμό του ΧΥΤΑ, παρά τις εργασίες της Περιφέρειας Ηπείρου πριν από 1 χρόνο. Αποτέλεσμα ήταν η διαφυγή των λημμάτων από την μεριά του Προδρομίου. Μετά την διαφυγή η εντατικοποιήθηκε η προβλεπόμενη μεταφορά των λημμάτων από τα βυτιοφόρα της Πρέβεζας, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το κύτταρο να είναι σχεδόν άδειο. Ωστόσο η επιτόπια αυτοψία της κάμερας της paramythia-online.gr, δεν επιτράπηκε. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα 14 χρόνια της ύπαρξης της paramythia-online.gr, «φάγαμε πόρτα», 2 φορές. Και οι 2 φορές ήταν στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Υπενθυμίζουμε πως κουμάντο στον ΧΥΤΑ δεν κάνει η Παραμυθιά. 
Κουμάντο κάνει η Πάργα… Χωρίς σχόλιο…
Δεν επέτρεψαν την είσοδο της κάμερας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Δεν επέτρεψαν την είσοδο της κάμερας στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.