Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών!

Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών!

 
Η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, είναι πραγματικά ασταμάτητη, στην δημιουργική της προσπάθεια να διασώσει το παρελθόν του τόπου της και των ανθρώπων του, με σκοπό, όχι μόνο να μην ξεχαστούν πρόσωπα, γεγονότα και συνθήκες, αλλά και για να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που δεν θα αγνοεί τα βιώματα του χθες. 
 
Είναι γνωστή η συλλογή, η πολύτιμη συλλογή, που έχει δημιουργήσει με εκατοντάδες παλαιά αντικείμενα και τη στεγάζει σε μια αποθήκη. 
 
Όπως γνωστό είναι και το βιβλίο της για το χωριό της, όπου, ένα σημαντικό κομμάτι του είναι οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες για τις οικογένειες του χωριού. Και δεν σταμάτησε εδώ. 
 
Εξέδωσε νέο βιβλίο, όπου δισώζει τις ρίζες της οικογένειας του άνδρα της Ηλία, που της στέκεται ακλόνητος "βράχος" και είναι ο άμεσος συμπαραστάτης της στην επιδίωξή της να μη σβήσει ο νόστος της παλαιάς αγνής ζωής. 
 
Απλή γυναίκα είναι η Τούλα Μώκου, χωρίς πτυχία, ωστόσο η ευφυΐα του μυαλού της, ο δυναμικός παλμός της καρδιάς της και η αγάπη της για ό,τι έζησε και ζει, της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει "θαύματα",κρατώντας ολοζώντανη τη συλλογική κοινωνική τοπική μνήμη. 
 
Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών! Δημιουργική η αγρότισσα Τούλα Μώκου, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έγραψε και νέο βιβλίο, για να διασώσει τις ρίζες οικογενειών! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.