Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι Γενικοί Διευθυντές και να μη διορίσει νέους Γενικούς Γραμματείς, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. 
 
Σε αυτό το μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και τις περιφέρειες, διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. 
 
Η κεντρική πολιτική ιδέα και στόχος του νέου μέτρου, είναι οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, χωρίς τον εναγκαλισμό από το μακρύ χέρι του κράτους που συνέβαινε μέχρι και σήμερα. 
 
Ειδικότερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τις αρμοδιότητες της παραιτηθείσας πρώην Γενικής Γραμματέα, Βίκυς Ευταξά, θα εκτελεί η σημερινή Γενική Διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γεωργία (Γωγώ) Γεωργάκη.
Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Οι Γενικοί Διευθυντές στη θέση των Γενικών Γραμματέων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.