Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 
 
Σοβαρή επιδείνωση από το απόγευμα θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
 
Πιο αναλυτικά, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
 
α) οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα της Δευτέρας στις περιοχές περιλαμβάνεται και η Αττική, κυρίως τα βόρεια και ανατολικά του νομού.
 
β) οι βόρειοι άνεμοι που τη Δευτέρα η έντασή τους θα φτάνει στα δυτικά πρόσκαιρα τα 8 με 9 Μποφόρ, στα ανατολικά τα 8 με 10 Μποφόρ έως την Τρίτη, ενώ στο Αιγαίο θα διατηρηθούν στα 9 και τοπικά στα 10 Μποφόρ έως και την Τετάρτη.
 
γ) οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή σε όλα τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Δευτέρα σε όλες τις ανατολικές και νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας που σταδιακά την Τρίτη θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
 
δ) η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας την Τρίτη, ενώ στις υπόλοιπες την Τετάρτη, όμως η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα και στα ηπειρωτικά από την Τρίτη θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.
 
Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ανακοίνωσή της συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων  Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.