OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;

OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; 
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;


Τα δύσκολα λοιπόν, ήρθαν.
Όταν εμείς ανησυχούσαμε για την πορεία των εργασιών του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μας κατηγορούσαν ότι… ασκούμε αντιπολιτευτική δημοσιογραφία, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας.
Όταν αναδεικνύαμε, τεμαχισμό των προβλεπόμενων και προϋπολογισθέντων έργων του λιμανιού, μόνους τρελλούς που δεν μας έβγαλαν.
Όταν διατηρούσαμε επιφυλάξεις για την πορεία των έργων και την χρηματοδότησή τους, μετά από βαρύγδουπες εξαγγελίες, είτε σε προεκλογικές περιόδους, είτε σε πολυτελέστατες ημερίδες και συσκέψεις, μας κατέτασσαν στον χώρο της αρρωστημένης φαντασίας.
Δυστυχώς, συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε. Ήδη η Β’ Φάση, έμεινε κολοβή από χρηματοδότηση, αφού πιστώσεις της μεταφέρθηκαν σε άλλους λογαριασμούς, άλλων έργων, άλλων περιοχών, αναλόγως των πολιτικών ή και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Με αποτέλεσμα, προβλεπόμενες εργασίες και ξεχωριστά έργα, ως τμήματα της Β’ Φάσης, να διαγράφονται από το γενικό πινάκιο.
Επίσης, έργα τέτοιων τμημάτων, αποφασίστηκε να παραμείνουν σε οριστική εκκρεμότητα, λόγω μεταφοράς πιστώσεων, όπως για παράδειγμα, το 3ο κτήριο, εντός του λιμανιού, που μάλλον θα εγκαταλειφθεί στα… τούβλα.
Για όσους γνωρίζουν, η Γ’ Φάση, προκειμένου να γίνει έναρξη των εργασιών της, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει παραδοθεί οριστικά και ολοκληρωτικά η Β’ Φάση.
Άρα, μετά τα παραπάνω, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να εξασφαλιστεί.
Είναι μάταιο, λοιπόν, να περιμένει κανείς να ολοκληρωθεί το έργο του λιμανιού.
Απορίας δε άξιο είναι το γεγονός ότι, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και πιθανόν να απαγορεύεται, από τα τεχνικά διεθνή δεδομένα, ήδη αποφασίστηκε να γίνει τμηματική παράδοση εργασιών της Β’ Φάσης.
Άραγε, ποιος ή ποιοι αναλαμβάνουν τέτοια ευθύνη;
Γιατί, κάτι τέτοιο, θα οριστικοποιήσει την εγκατάλειψη των εργασιών, πολλών έργων ή τμημάτων της Β’ Φάσης. Φαίνεται πως κάποιοι μας… δουλεύουν άγρια.
Κοινό μυστικό είναι πως για τη Γ’ Φάση, δεν έχει εκχωρηθεί ούτε ένα ΕΥΡΩ, ούτε ως προκαταβολή.
Με αποτέλεσμα, η Εταιρεία ΑΚΤΩΡ που αντικατέστησε την Ιόνια, η οποία εξέπεσε του έργου, να… απειλεί, με εγκατάλειψη του έργου, παρά το γεγονός ότι το πήρε με ανάθεση και με ευνοϊκότατους όρους.
Όλα αυτά όμως, ανησυχούν, ως φαίνεται, μόνο την κοινή γνώμη, και όχι τους τοπικούς εκπροσώπους του λαού.
Οι οποίοι, όφειλαν, τουλάχιστον για τους τύπους, να έχουν αντιδράσει, είτε μεμονωμένα, είτε και ομαδικά.
Εκτός και…
 
Επειδή οι δυο νεοεκλεγέντες τοπικοί βουλευτές, είναι ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης, ας μας επιτραπεί να προτείνουμε στον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και φορέων, τόσο για ενημέρωση επί του θέματος, όσο και για τις όποιες αντιδράσεις κρίνουν απαραίτητες, το συντομότερο δυνατό…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ; ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; OYTE Γ΄ ΟΥΤΕ Β΄ΦΑΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ;  ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.