Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία

Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία



Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μας για το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο θα κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, έξω από προηγούμενες λογικές που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτή την απαξίωση που βρίσκεται σήμερα.

Ανάμεσα στα άλλα, θα υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ. Επίσης η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.

Υπερασπιζόμαστε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όραμά μας η πλήρης αποεμπορευματοποίηση της. Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Μάριος Κάτσης
βουλευτής Θεσπρωτίας - ΣΥΡΙΖΑ
Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία Απαντηση Μάριου Κάτση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα 5 ευρώ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.