ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Συνάδελφοι οικοδόμοι, άνεργοι Ελληνες και μετανάστες:
Η 1η Μάη είναι μέρα που τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας.

Τους πρωτοπόρους εργάτες που βάδισαν τον περήφανο δρόμο του αγώνα και των θυσιών για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Σήμερα η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η ανασφάλεια χτυπούν καθημερινά την πόρτα μας. Τα αιτήματα των πρωτοπόρων εργατών πριν ενάμιση αιώνα περίπου, για 8ωρο, σύνταξη, Σ.Σ. εργασίας και αξιοπρεπή μεροκάματα, στήριξη των ανέργων κ.α. επανήλθαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Μέσα στην κρίση, οι εργοδότες και το πολιτικό τους προσωπικό, οι κυβερνήσεις τους, βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν πίσω ότι με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες κατακτήθηκε. Η επίθεση στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα συνεχίζεται αμείωτη.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , που πήρε την σκυτάλη από την ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της Ε.Ε., γι αυτό διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια, νόμους που τώρα συζητά πως θα τους ενισχύσει παραπάνω με νέες συμφωνίες, νέα μνημόνια.

Η «σκληρή» και «περήφανη» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αποτελεί την μεγαλύτερη διαφημιστική απάτη.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και όχι για την ανακούφιση την δική μας, ούτε την απαλλαγή μας από τις συνέπειες των μνημονίων. Προετοιμάζει το έδαφος για την υπογραφή νέων μνημονίων.

Η διέξοδος για την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους νέους και νέες, για όλους της γης τους κολασμένους, βρίσκεται στον δρόμο της οργανωμένης πάλης, την ανασύνταξη του κινήματος, την ενίσχυση της λαϊκής Συμμαχίας.

Στον δρόμο που χάραξαν με το αίμα τους οι εξεγερμένοι εργάτες του Σικάγο, οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης τον Μάη του 36, οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής τον Μάη του 44, τα εκατομμύρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν την ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους.

Συνεχίζουμε στα βήματα τους.

1η ΜΑΗ:

Απεργούμε – Απαιτούμε –Διεκδικούμε:

· Κάτω τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι

· Μέτρα τώρα για την ανακούφιση των ανέργων

· Επίδομα ανεργίας σε όλους χωρίς προϋποθέσεις

· Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και τις οικογένειες τους χωρίς καμία προϋπόθεση

· Διανομή των αγνώστων ενσήμων τώρα

· Να επανέλθουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 58



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΜΑΗ πεζόδρομος ώρα 10 π.μ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 1Η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.