16 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών 3ωρη στάση εργασίας αύριο από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Θεσπρωτίας

16 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών
3ωρη στάση εργασίας αύριο από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Θεσπρωτίας



Συνάδελφισσες/φοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας , αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 13/5/ 2015 από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 11.00, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στις 8.00 το πρωί στο Δημαρχείο Φιλιατών για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους, εργαζόμενους στη ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών (εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ Κεστρίνης και Φιλιατών , οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί 16 μήνες).


Η Δίοικηση του Δήμου Φιλιατών, στην ίδια λογική με την κυβέρνηση, δεν δίνει καμία λύση στους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΝΕΚΕΔΗΦ: Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 16 μήνες. Οποιαδήποτε υπόσχεση πλέον χωρίς να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό είναι το εργασιακό μέλλον που προωθούν όλοι αυτοί που είναι υπέρμαχοι της ανταποδοτικότητας και της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων που ευαγγελίζεται η Διοίκηση του Δήμου. Αυτή είναι η υποτιθέμενη «ανάπτυξη». Αυτός είναι ο «νέος» κόσμος που ονειρεύονται οι κυβερνήσεις, οι δήμαρχοι αλλά και τα κόμματα που είναι στοχοπροσηλωμένα στη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το εργασιακό μέλλον θέλουν να δημιουργήσουν για εμάς και τα παιδιά μας. Εργαζόμενους πλήρως εξαθλιωμένους με μισθούς πείνας ή στη συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς μισθό, πλήρως υποταγμένους να παρακαλάμε για ένα πιάτο φαί. Αυτή την κατάσταση η Κυβερνηση την παρουσιάζει σαν πατριωτικό καθήκον! Για εμάς τους εργαζόμενους πατριωτικό, είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Για αυτούς πατριωτικό είναι η παραπέρα καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σκοπό την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Συνάδελφισσες/φοι Δεν περιμένουμε τίποτα, σπάμε τις αυταπάτες, καμιά αναμονή. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ και τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ μας. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την μεταφορά όλων των εργαζομένων σε υπηρεσίες των δήμων με ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών να αφήσει τις αισχρές και ψεύτικες δικαιολογίες και να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής εταιρείας. Απαιτούμε :

- Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους.

- Πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι κλπ).

- Κατάργηση κάθε μορφής ανταποδοτικότητας στις δομές (τροφεία κ.α.).

- Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στις ΜΚΟ κλπ. που εισβάλλουν στις κοινωνικές δομές των Δήμων.

- Καμία απόλυση – καμία διαθεσιμότητα.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13 του ΜΑΗ
8.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Καλούμε του συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας τη Τετάρτη 13-5-2015 από τις 08:00 πμ μέχρι τις 11:00πμ και να δώσουν δυναμικό παρών έξω από το Δημαρχείο Φιλιατών 8 00 πμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
16 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών 3ωρη στάση εργασίας αύριο από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Θεσπρωτίας 16 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο ΝΕΚΕΔΗΦ Φιλιατών  3ωρη στάση εργασίας αύριο από τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.