ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ


Όταν θέλει, επιβεβαιώνει όλους εμάς που πιστεύουμε και το δηλώνουμε, ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο πολιτικό, με σοβαρή συμπεριφορά και υπεύθυνη γλώσσα.
Όλοι τον θυμόμαστε τότε που πήρε τη γνωστή υπεύθυνη θέση για τις μαθητικές καταλήψεις, την ώρα που είχε εξασφαλισμένη την πολιτική του συμμετοχή στο κόμμα, όταν αυτό μεσουράνευσε στις δόξες του λαϊκισμού, προκειμένου να βγει από το καταγγελτικό ποσοστό του 3-4%.
Όλοι νοιώσαμε Θεσπρωτική και γιατί όχι Ηπειρώτικη περηφάνια, ακούγοντάς τον στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, να μιλάει σαν υπεύθυνος πολιτικός, απαλλαγμένος από κάθε κομματικό σύνδρομο.
Στο βαθμό, μάλιστα, που πολλοί αποφάνθηκαν ότι, δικαιωματικά του ανήκει η θέση του Υπουργού, οπότε και αν ο Πρωθυπουργός υλοποιήσει την υπόσχεση – δέσμευση, για ανεξάρτητο Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας.
Για τους λόγους αυτούς και μας πονάει όταν ο Μάριος, ο Θεσπρωτός σύγχρονος πολιτικός πέφτει στην κομματική παγίδα.
Μας πόνεσε, κυρίως εμάς που υπερηφανευόμαστε, ως υπεύθυνοι και περήφανοι «Αρβανίτες», η απάντηση που έσπευσε να δημοσιοποιήσει στην επιστολή του άλλου Θεσπρωτού πολιτικού, Βασίλη Γιόγιακα.
Οφείλουμε δημόσια να χρεώσουμε, ως λάθος, από μεριάς Γιόγιακα, τη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής, πριν λάβει την απάντηση του λήπτη της.
Όμως αυτή η απάντηση του Μάριου, δεν ήταν δική του, για όσους γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την υπευθυνότητά του.
Το κείμενο αυτό ήταν προϊόν σκέψης, εγκάθετης κομματικής νοοτροπίας, που θύμιζε ΠΑΣΟΚ της νοσηρής εποχής.
Η συνεχής και άμεση συνεργασία των δύο τοπικών βουλευτών, είναι απαίτηση και δικαίωμα ολόκληρου του Θεσπρωτικού λαού.
Αυτό, δε, ας μην το λησμονούν και οι δυο τους.
Γιατί και οι δύο εκπροσωπούν, από κοινού και ο καθένας ξέχωρα, το σύνολο των πολιτών και κατοίκων της Θεσπρωτίας.
Τούτος ο τόπος δεν είναι και ούτε θα το επιτρέψει ο λαός του να καταστεί, αρένα σύγκρουσης ή αναμέτρησης των βουλευτών του, γι’ αυτόν και για λογαριασμό του.
Καλά θα κάνουν, λοιπόν, να βάλουν το χέρι στην καρδιά, να ανοίξουν τ’ αφτιά και να χαμηλώσουν τη μύτη, για να είναι σε θέση να συνεργαστούν, χωρίς ασφαλώς να απομακρύνονται ο καθένας τους από τη θέση που τους τοποθέτησε ο λαός.
Αυτές τις μέρες, στο πολιτικό σκηνικό της Επικράτειας, επικρατεί κυρίαρχα ο όρος «ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ».
Αγγίζει τις καρδιές όλων. Και οι δημοσκοπήσεις αυτό επιβεβαιώνουν.
Όμως, ΠΑΤΡΙΔΑ είναι και η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.
Είναι, έτσι, η χρυσή ευκαιρία, για το σύνολο του Θεσπρωτικού λαού, να κάνει μια πρώτη υπεύθυνη αξιολόγηση των δύο βουλευτών του.
Αναφερόμαστε στο θέμα της μεταφοράς των Ταμειακών διαθέσεων του ΟΛΗΓ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έχουμε να κάνουμε με μια παλιά αμαρτία των διάφορων διοικήσεων του λιμανιού (Θεσπρωτοί, δυστυχώς, διορισμένοι!) που, με την κατεύθυνση των προκατόχων τους, βουλευτών και κομματικών παραγόντων, αρνήθηκαν να τα διαθέσουν (τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αρκετών εκατομμυρίων) για τα έργα και τις υποδομές, που κατά καιρούς δεσμεύονταν και που σχετίζονταν με το ίδιο το λιμάνι, αλλά και που θα εξασφάλιζαν ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας (τους).
Σήμερα η Κυβέρνηση απαιτεί αυτά τα Ταμειακά διαθέσιμα.
Μέχρι πρότινος, για να έχει στα χέρια της κάποια διαπραγματευτικά όπλα.
Αλλά τώρα, μόνο και μόνο, για να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα κάποιες συνιστώσες του Κυβερνητικού κόμματός της, όπως οι Λαφαζάνιδες, οι Στρατάκηδες κ.λ.π.
ΠΑΤΡΙΔΑ, λοιπόν, είναι η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.
Η οποία δικαιούται και διεκδικεί αυτά τα υπόλοιπα, όπως ο Μάριος, από τις πρώτες μέρες του, διαπίστωσε και συμφώνησε και δήλωσε και υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε, προκειμένου, επιτέλους, να κατασκευαστούν τα συγκεκριμένα έργα (Εμπορευματικό, μαρίνες κ.λ.π.).
Σήμερα, λοιπόν, καλούμε τους δύο τοπικούς Βουλευτές και ιδιαίτερα τον Μάριο, να αποδεχθούν αυτό το test της πολιτικής υπευθυνότητας και αναστήματος.
Να ηγηθούν της κίνησης για να μην επιτραπεί η μεταφορά των Ταμειακών διαθεσίμων του ΟΛΗΓ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Με αυτά, ούτε η ΠΑΤΡΙΔΑ θα σωθεί, ούτε τα ταμεία της Μέρκελ και των λοιπών Εταίρων μας δανειστών θα γεμίσουν.
Με αυτά όμως θα ικανοποιηθούν τα πάγια, πολύχρονα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, που στην ουσία αποτελούν και το μοναδικό βαγόνι της οικονομικής της Ανάπτυξης.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Πατριωτισμός!
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΠΡΩΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.