ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Την άοκνη προσπάθεια για την τουριστική προβολή του Νομού Θεσπρωτίας συνεχίζει η Διοίκηση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου της περιοχής, επιχειρώντας τα τελευταία χρόνια ένα «άνοιγμα» και στην αγορά των Βαλκανίων και αναπτύσσοντας στο συγκεκριμένο επίπεδο μια σειρά δράσεων που μπορούν να «υποστηρίξουν» το τουριστικό κομμάτι.

Άλλωστε τα πλεονεκτήματα με τη «γειτονική» αγορά και η εύκολη πρόσβαση στην οποία συνέβαλλε η Εγνατία Οδός, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά ώστε η Θεσπρωτία να βρει μια «βάση» και να «στηρίξει το τουριστικό της προϊόν και σε… επίδοξους επισκέπτες των χωρών αυτών.

Βέβαια τα αποτελέσματα είναι αδύνατο να διαφανούν άμεσα, αφού χρειάζεται επιμονή και υπομονή και αλλεπάλληλες κινήσεις για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιχειρηματικές αποστολές, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια, ενώ έχουν έρθει με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του ίδιου του Προέδρου κ. Αλέξανδρου Πάσχου, σειρά τουριστικών πρακτόρων- ακόμη και δημοσιογράφων- από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και άλλες χώρες, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές του Νομού, δίνοντας υπόσχεση για την καλύτερη δυνατή προβολή τους.

Σχετικές ευχαριστήριες επιστολές τόσο προς το Επιμελητήριο του Νομού, όσο και προς την ίδια την πρώην Υπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και άλλους φορείς του τουρισμού είχαμε δημοσιεύσει στη «Θεσπρωτική», στις οποίες γινόταν αναφορά στη φιλοξενία στο Νομό Θεσπρωτίας, τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι εκάστοτε επισκέπτες και την πρόθεση-βούληση και μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου -και αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε- συμβάλλουν τα μέγιστα και οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ή που σχετίζονται με αυτόν (Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, εστιατόρια) που προσφέρουν στα μέλη των ξένων αποστολές, είτε κάποιες δωρεάν διανυκτερεύσεις, είτε δωρεάν γεύματα κλπ.

Αυτό αποτελεί άλλη μια επιτυχία του Επιμελητηρίου που κατάφερε να «κινητοποιήσει» τους… υγιώς σκεπτόμενους επαγγελματίες, που αντιλαμβάνονται πλέον ποιο είναι το δικό τους συμφέρον.



Αποστολή Σκοπιανών τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Τουρισμού από την Παρασκευή στο Νομό

Κινούμενο στην ίδια λογική και με σκοπό να «πουλήσει» το τοπικό τουριστικό προϊόν σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της Βαλκανικής αγοράς, το Επιμελητήριο φιλοξενεί από την προσεχή Παρασκευή και για ένα τετραήμερο εκπροσώπους 11 τουριστικών γραφείων και του Επιμελητηρίου Τουρισμού των Σκοπίων.

Θα φτάσουν στις 22.05.2015 και θα αναχωρήσουν στις 25.05.2015. Η αποστολή θα συνοδεύεται από την Σύμβουλο Α΄ του γραφείου ΟΕΥ (οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων) της Πρεσβείας μας στα Σκόπια, κα ΟΛΓΑ ΜΕΖΕΡΙ∆ΟΥ – ΦΑΟΥΟΒΑ.

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση Β2Β των μελών της αποστολής με ενδιαφερόμενους του τουριστικού τμήματος του Νομού (καταλύματα – ξενοδοχεία – τουρ. Γραφεία-δραστηριότητες), στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου SIVOTA DIAMOND.

Η αποστολή των Σκοπίων έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συναντηθεί κυρίως με επιχειρήσεις διαμονής (καταλύματα, ξενοδοχεία), τα οποία προτίθεται να επισκεφθεί, αλλά και Τουριστικά Γραφεία.

Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη εκδήλωση, κάνοντας τις σχετικές επαφές, ανοίγοντας έναν πρώτο δίαυλο επικοινωνίας με προοπτική τη σύναψη συνεργασιών σε μελλοντικό επίπεδο.
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.