Η Δωδώνη βγάζει στο σφυρί μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας

Η Δωδώνη βγάζει στο σφυρί μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας
 
 

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της Δωδώνης γράφεται τις ημέρες αυτές καθώς η διοίκηση της πάλαι ποτέ ηπειρωτικής εταιρίας, βγάζει στο σφυρί τις μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας! 
 
Σύμφωνα με το κατασχετήριο, η ΕΑΣ, έχει οφειλές της τάξης των 127 χιλιάδων ευρώ, από προιόντα που είχε προμηθευτεί από τη Δωδώνη. 
 
Και για το χρέος αυτό, η διοίκηση της βιομηχανίας βγάζει σε πλειστηριασμό τις μετοχές της ΕΑΣ, τις οποίες κοστολογεί στο ποσό των 410 χιλιάδων ευρώ!!! 
 
Πρόκειται για μία ενέργεια που προκαλεί το κοινό αίσθημα και δείχνει ολοφάνερα ότι στόχος της SI που είχε εξαγοράσει την βιομηχανία, είναι να βάλει στο χέρι το σύνολο των μετοχών. 
Όλων δηλαδή όσων κατείχαν οι Ενώσεις. 
 
Πριν λίγο καιρό είχε πουλήσει τις δικές της μετοχές, η ΕΑΣ Ιωαννίνων.
Επισήμως υποστήριζε ότι αδυνατεί να ακολουθήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 
Τέτοια βέβαια δεν έγινε ποτέ, καθώς η SI βρήκε πιο οικονομικό τρόπο για να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών στην εταιρία. 
 
Βέβαια όλα αυτά προκαλούν πολλά ερωτήματα για τους πραγματικούς στόχους που μπορεί να έχουν οι ρώσοι «επενδυτές» οι οποίοι μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχουν πείσει ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο. 
 
Με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται η επίσημη αντίδραση από την ΕΑΣ Θεσπρωτίας, η οποία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και οφείλει να δώσει άμεσες εξηγήσεις στους κτηνοτρόφους της περιοχής, αφού εν τέλει σε κείνους ανήκουν οι μετοχές.
Η Δωδώνη βγάζει στο σφυρί μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας Η Δωδώνη βγάζει στο σφυρί μετοχές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.