ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
 

Για πολλοστή φορά θα επιχειρήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την ηγεσία του λιμανιού, ως προς τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της, απέναντι στην περιοχή και τους κατοίκους, υπενθυμίζοντάς της το γεγονός ότι ο χώρος του λιμανιού, παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ από τους τοπικούς φορείς και κυρίως ότι η λειτουργία του λιμανιού, άμεσα και έμμεσα, επηρεάζει την κοινωνική ζωή.
Παλαιότερα ο νομοθέτης είχε προβλέψει σχετικά αντισταθμιστικά τέλη, υπέρ του Δήμου, λόγω αυτών των επιπτώσεων.
Δυστυχώς τα εφοπλιστικά συμφέροντα, εξανάγκασαν την τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση να καταργήσει τα τέλη αυτά, προκαλώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα στο Δήμο.
Για τον λόγο αυτό, οι τότε διοικήσεις των λιμανιών, με σύννομες αποφάσεις, χρηματοδοτούσαν έργα στην ευρύτερη περιοχή, που, ασφαλώς σχετίζονταν και με τη λειτουργία του λιμανιού.

Τελευταία όμως, και κυρίως, από τότε που η μετοχή της ΟΛΗΓ Α.Ε., μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ, επικρατεί πλήρης αδιαφορία και ανευθυνότητα.
Ο τόπος γύρω από το λιμάνι βοά.
Σε πολλά σημεία δείχνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.
Οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες.
Οι πράσινοι χώροι, κιτρίνισαν μόνιμα.
Υποδομές ανακούφισης ή εξυπηρέτησης αναγκαίων υπηρεσιών, κατέστησαν απαγορευμένο είδος.
Γενικά το λιμάνι λειτουργεί σαν ξένο Κράτος μέσα στο Κράτος, με συμπεριφορές και νοοτροπία εχθρική, τύπου αποικιοκρατίας.
Όμως, οι διοικήσεις του λιμανιού, άρα και η σημερινή, δεν πείθουν τη Θεσπρωτική Κοινωνία, όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν, τα αδικαιολόγητα, με το πρόσχημα ότι τις αποφάσεις τις παίρνει το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.
Όντες, όλοι, πλην του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, κατοικοδημότες της Θεσπρωτίας, οφείλουν, με το χέρι στην καρδιά, να αναλογιστούν τις προσωπικές τους ευθύνες, απέναντι του τόπου τους, χωρίς αυτό να ερμηνευτεί ως προϊόν πελατειακών σχέσεων, γεγονό που κάποιοι εφάρμοζαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Διαθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. και οφείλουν να παίρνουν τις σχετικές αποφάσεις, αγνοώντας τις όποιες τυχόν αντιρρήσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι αποφάσεις αυτές καθίστανται, κατά κάποιον τρόπο, υποχρεωτικές, όταν στο σκεπτικό τους καταχωρούνται πειστικά επιχειρήματα, ως προς τις επιπτώσεις της λειτουργίας του λιμανιού στην ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της.
Εμείς από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε μια ακόμη υπέρβαση:
Τους υπενθυμίζουμε και τους επισημαίνουμε και τον όρο ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ που θα τους ακολουθεί σ’ ολόκληρη τη ζωή τους.
Υστεροφημία που εξαρτάται απόλυτα, τόσο από τις πράξεις, όσο και τις παραλείψεις τους.
Θα ήταν άδικο για τους ιδίους, να τους καταδικάσει η δική τους Κοινωνία, επειδή δεν τόλμησαν ή κρύφτηκαν πίσω από εισηγήσεις ανεύθυνων υπαλλήλων.
Θα είναι δε το ίδιο άδικο, για τα δικά τους παιδιά, όταν τα υπόλοιπα της Κοινωνίας θα τους μνημονεύουν με όχι τιμητικούς όρους και χαρακτηρισμούς.
Ας τα σκεφθούν όλα αυτά και ας σπεύσουν να προλάβουν.
Γιατί οι καιροί ου μενετοί.
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.