Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας Θεσπρωτίας για τις εκλογές


Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας θα θέλαμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε τις φίλες και φίλους της εκλογικής περιφέρειας Θεσπρωτίας που μην υποκύπτοντας στις πολύμορφες πιέσεις, συκοφαντίες και τη γνωστή θεωρία της χαμένης ψήφου μας τίμησαν με την ψήφο τους. Δυστυχώς το αποτέλεσμα για τη ΛΑ.Ε δεν είναι ευχάριστο, καθότι για πολύ λίγους ψήφους μένει εκτός βουλής. Η Λαϊκή Ενότητα πάλεψε, με λάθη είναι αλήθεια, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, χωρίς μέσα και χωρίς χρονικά περιθώρια. Μπορεί να υπήρξαν κενά στον πολιτικό της λόγο, αλλά είναι η μόνη δύναμη που πάλεψε με αξιώσεις προβάλλοντας αξίες και πολιτικές πραγματικής ανατροπής του μνημονιακού καθεστώτος.

Οι εκλογές αυτές ήταν «μέρος της λύσης, κι’ όχι της κρίσης". (Μέρκελ). Γι' αυτό και έγιναν με διαδικασίες fast truck, για να μην προλάβει ο κόσμος να καταλάβει τα μέτρα που φέρνει το 3ο μνημόνιο του Σύριζα.

Η με συντριπτική πλειοψηφία μνημονιακή βουλή, σε συνεργασία με την «νέα», την ίδια κυβέρνηση που έδιωξε την «παλιά», αλλά τώρα πλέον μνημονιακή, θα ψηφίσουν και θα εφαρμόσουν μέχρι τέλος του έτους εκατοντάδες προαπαιτούμενα. Πολύ σύντομα ξεκινά ένα μπαράζ νέων φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Αναμφισβήτητα η εκλογική νίκη του Σύριζα είναι και προσωπικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι, ο Σύριζα μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε αρχηγικό κόμμα (τύπου Πασόκ δεκαετίας 1980). Η ηγετική του ομάδα θα αυτονομείται όλο και περισσότερο από την κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα του κόμματος, τα οποία ευκαιριακά θα καλούνται να επικυρώνουν προειλημμένες αποφάσεις της ηγεσίας. Το στοίχημα για την Λαϊκή Ενότητα είναι να συνεχίσει να στέκεται όρθια, να καταφέρει να δεθεί με τα κοινωνικά στρώματα που θίγονται και ψάχνουν να βρουν διέξοδο, να τα μπολιάσει με πρωτοπόρες ιδέες και να διδαχθεί από αυτά και την πείρα τους. Θα πρέπει να συζητήσει, να ξεκαθαρίσει, να παρέμβει πολύ πιο αποτελεσματικά. Η άποψη, ότι «δεν αλλάζει τίποτα» δεν πρέπει να γίνει κυρίαρχη.

Οι υποψήφιοι:
Βασιλειάδης Σταύρος
Παπαζώη Αγλαϊα
Τσακίρης Δημήτριος
Τσάμης Χρήστος
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας Θεσπρωτίας για τις εκλογές Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας Θεσπρωτίας για τις εκλογές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.