100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ


Δεν λέει να απαλλαγεί από το σύνδρομο της ΑΘΕΪΑΣ το ΚΚΕ.
Φαίνεται πως είναι βαθιά ριζωμένο στις καρδιές των μεγάλης ηλικίας κομμουνιστών, που όμως, σαν ζιζάνιο, απλώνεται και στους νέους απογόνους τους.
Οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να επιτίθενται εναντίον οποιουδήποτε, που θυμίζει θρησκεία.
Με ιδιαίτερη δε «αδυναμία» στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Για τους παλαιότερους, αλλά και τους σύγχρονους, που γνωρίζουν να διαβάζουν ιστορία, η εξήγηση που δίνεται, στο σύνδρομο αυτό, είναι το γεγονός ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ήταν το τεράστιο εμπόδιο στα σχέδια του πάλαι ποτέ Κομουνισμού.
Αν και γνωρίζουν οι σημερινοί, πως το μέλλον του Κ.Κ. ήταν προδιαγεγραμμένο.
Δεν έχω πρόθεση να ασχοληθώ ιδεολογικά με το ΚΚΕ.
Όμως οφείλω να αντισταθώ στην ιδεοληπτική αντίδραση του ΚΚΕ Παραμυθιάς, μόνο για έναν λόγο.
Η Ελλάδα σήμερα και ιδιαίτερα η Θεσπρωτία, παρά τα όσα Οικονομικά και εξ Ανατολών Εθνικά θέματα, υποχρεώνεται να ασχολείται και με τους λεγόμενους απόγονους των ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ της γειτονικής Χώρας.
Άρα, με δεδομένη τη δράση των προγόνων τους στη Θεσπρωτία, τη συνεργασία τους και την ιστορικά επιβεβαιωμένη συμβολή τους στη σφαγή των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, η επικαιρότητα θα εξανάγκαζε κάθε ομιλητή, να αναφερθεί στη δράση τους αυτή.
Αν υπάρχουν στη ζωή παλαιοί Κομμουνιστές στην περιοχή, είναι σε θέση να ενημερώσουν γι’ αυτό, τους συντάκτες του κειμένου του ΚΚΕ Παραμυθιάς.
Εξ άλλου η ιστορία δεν έχει αμφισβητήσει και το «χάιδεμα» των ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ από το τότε ΚΚΕ.
Ας αφήσουν λοιπόν, τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα και ας βρουν επιτέλους τη δύναμη να συμβιώσουν ΤΩΡΑ με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς συμπολίτες τους.
Τα Εθνικά θέματα, στη σημερινή εποχή, δεν έχουν χρώματα, ιδεολογίες ή και ιδεοληψίες.
Όσο δε για τον ηγούμενο της Ι.Μ. Γηρομερίου, θα πρέπει να του αναγνωρίσουν, όπως το σύνολο των Θεσπρωτών και όχι μόνο, το τεράστιο έργο, σε όλα τα θέματα που μας αφορούν σήμερα, πολιτιστικά, Κοινωνικά, Εκπαιδευτικά, αναπτυξιακά, Εθνικά και ασφαλώς θρησκευτικά.
Ας το αντιληφθούν οριστικά πως σε τούτον εδώ τον τόπο, δεν μας χωρίζει τίποτε.
Οι εχθροί, που δεν είναι λίγοι, βρίσκονται έξω από τα Εθνικά μας σύνορα. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.