ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ;

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ;


Με τον τίτλο «Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και υπέρτιτλο «ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ», στο φύλλο της 1ης Οκτωβρίου, με την αγωνία που, εμάς διακρίνει για τη Δημοτική μας Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο, αλλά εκείνοι δεν φαίνεται να είναι σε θέση να το αντιληφθούν, επιδιώξαμε να προλάβουμε τις όποιες οδυνηρές συνέπειες, από την υπόθεση της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Δυστυχώς, ούτε το γεγονός, ότι η ΣΙΩΠΗ δεν είναι πάντα χρυσός, αλλά, αντίθετα ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ, φαίνεται να είναι σε θέση, πια, να το αντιληφθούν.
Αναγκαζόμαστε, έτσι, να επανέλθουμε, αφού οι ψίθυροι υποψιών ενοχής, είναι στις προτιμήσεις της Κοινωνικής μας επικαιρότητας.
Έχουμε τονίσει, αρκετές φορές, ότι η υπόθεση ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ή ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, αν οι της Δημοτικής Αρχής το προτιμούν, έχει καταστεί το Νο 1 προϊόν διαπλοκής και ενοχοποιεί υποχρεωτικά σαν μία πλευρά, την εμπλεκόμενη Αυτοδιοίκηση.
Αυτός και μόνο ο λόγος, θα εξανάγκαζε τον Δήμαρχο, να τρέμει, ακόμη και στη πιθανότητα, εμπλοκής των υπηρεσιών του, σ’ ένα από τα παιχνίδια, που συνήθως παίζονται.
Όμως οι επιλογές είναι αποκλειστική του υπόθεση, και αν ποτέ, κάτι που από καρδιάς αντευχόμαστε, βρεθεί στη δύσκολη θέση, δεν θα κατορθώσει να ρίξει αλλού το μπαλάκι των ευθυνών.
Επανερχόμαστε, λοιπόν, για δύο κυρίως λόγους.
Πρώτον γιατί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από προσφυγή ενδιαφερόμενου.
Δεύτερον, γιατί, αρνούμαστε, να μας θεωρούν κάποιοι, με μειωμένη ή ασθενή,αντίληψη.
Δηλαδή δεν είμαστε ΚΟΡΟΪΔΑ ,όπως εκείνοι πιστεύουν ή επιθυμούν να είμαστε.
Για εμάς, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ακυρώσει την απόφαση του αποτελέσματος του διαγωνισμού της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, «μπάζει» πολλά νερά.
Γι’ αυτό και στα πλαίσια των νομίμων υποχρεών του, ο Δήμος, οφείλε να καταθέσει ένσταση, στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, όπως σαφέστατα, αναφέρεται στο σώμα της, σε προθεσμία 30 ημερών.
Πέρα όμως από τα «νερά» της απόφασης, ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, είχε και έχει πολλούς λόγους να προσβάλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης.
Πρώτον, για να υπερασπιστεί το νομικό και νόμιμο κύρος των υπηρεσιών του, όταν αποφάσισε να επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.
Δεύτερον γιατί, σύμφωνα με την απόφασή του αυτή, ο μειοδότης, στον οποίο και κατέληξε, κατ’ αρχήν, αποδεδειγμένα, είχε και έχει όλες τις δυνατότητες, τα μέσα και τις υποδομές, που απαιτούσε η προκήρυξη, σε αντίθεση με τον δεύτερο. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε και έχουμε στα συρτάρια μας, δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση.
Τρίτον, σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γνωρίζει (;) ότι, καθήκον της ,είναι να προτιμά, για κάθε έργο, στα πλαίσια των νόμων και των καλώς εννοουμένων συμφερόντων, να ανατίθεται σε ΔΗΜΟΤΗ της.
Τέταρτον, σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γνωρίζει (;) ότι ,για τους ίδιους παραπάνω λόγους, θα προτιμούσε, στο έργο αυτό, να απασχολούνται συνδημότες της.
Το χρήμα στον τόπο, που λέει και λαός μας, για να ανακυκλώνεταιστις τσέπες μας.
Δεν γνωρίζουμε τί εμπόδισε τον Δήμαρχο, να λάβει υπόψη του τα παραπάνω.
Ασφαλώς και δεν θα ταυτιστούμε με εκείνους, που είτε καλλιεργούν, είτε πείθονται, σε ΥΠΟΨΙΕΣ ΕΝΟΧΩΝ.
Όμως ο Δήμαρχος, οφείλει να παραδεχθεί, ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, να ενημερώσει τον λαό, τους συνδημότες του, σχετικά και με πειστικές λεπτομέρεις.
Διαφορετικά, είτε κάτι γνωρίζει, που δεν θέλει να το αποκαλύψει, είτε είναι δέσμιοςτων συμβούλων, από τους οποίους βομβαρδίζεται, είτε το παίζει… τρελός, θέτοντας τον εαυτό του, υπεράνω νόμων, θεσμών και Κοινωνίας.
Ως πότε όμως θα αντέξει;
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ; ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.