Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος

Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια"
Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος


Θαύμα!!! 
Αυτό και εάν είναι είδηση.
Η πρώτη απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα είναι γεγονός.
Ένα χρόνο και δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας, εδέησε και απάντησε, για πρώτη φορά, σε δημοσίευμα του Ράδιο Ηγουμενίτσα.
Το θέμα αφορά δημοσίευσή μας την Παρασκευή, σχετικά με τον καθαρισμό των δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας (Δείτε ΕΔΩ).
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αφού ξεκινάει με χαρακτηρισμούς και απειλές του τύπου "κέντρα παραπληροφόρησης" και "προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο" χρεώνει επί της ουσίας, τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και σημερινό Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη "χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος".
 
Το γραφείο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας, αναφέρει στην απάντησή του, πως "Η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για τον «Καθαρισμό Δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας» έγινε με την υπ΄ αριθ. 144/2009 απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας" και αφού η ανάδοχος του έργου κ. Γόγολου Δήμητρα κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, γιατί από τον Δήμο δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα, η πληρωμή έγινε μετά από δικαστική απόφαση από το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ πού υποχρέωσε τον εναγόμενο Δήμο Ηγουμενίτσας να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 12.999,52 Ευρώ."
  Απάντησε έτσι στα ερωτήματά μας που εκφράσαμε με την ανάρτησή, δηλαδή για ποιο διάστημα έγινε η ανάθεση του έργου, με ποιον τρόπο (μετά από διαγωνισμό ή με απ' ευθείας ανάθεση) και εάν υπογράφει επιτροπή παραλαβής την καλή εκτέλεση του έργου.
 
Βέβαια ο Δήμος Ηγουμενίτσας δεν αποφάσισε τυχαία να απαντήσει τώρα για πρώτη φορά σε ανάρτησή μας (έχουμε απευθύνει πάνω από 100 ερωτήματα, με αναρτήσεις μας, από τον Σεπτέμβρη του 2014).
 
Απάντησε τώρα, γιατί στην εμπαθή του λογική, νόμιζε πως μας "έπιασε" λάθος και έσπευσε να το διατυμπανίσει και να πανηγυρίσει με δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ της Ηπείρου.
 
Επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας ως αληθή
 
Όμως, όπως αναφέραμε και στο δημοσίευμά μας, το ένταλμα πληρωμής που εκδόθηκε στις 10/11/2015 δεν ανέφερε για ποιο χρονικό διάστημα έγινε η ανάθεση, οπότε δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε πως έγινε από την προ προηγούμενη δημοτική αρχή, για αυτό άλλωστε απευθύναμε και τα ερωτήματά μας.
 

 
Στο δια ταύτα όμως τώρα.
Πρώτον, στην απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας ούτε λόγος δεν γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δασάκι Ηγουμενίτσας με τα σκουπίδια να είναι διάσπαρτα σε όλη του την έκταση.

 
Δεύτερον αφού όπως αναφέρει "Ως προς τη νομιμότητά της ελέγχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράστηκε θετικά με το υπ΄ αριθ. 3434/40712/5 Ιουλίου 2010 έγγραφό της" και πως "στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 συντάχθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και εργασιών" γιατί κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Πιτούλη για "κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος";
 
Τρίτον, αφού μας κατηγορεί πως  κμεταλλευόμαστε την προσωρινή ανωνυμία που μας προσφέρει το διαδίκτυο" τον καλούμε να μας πει ποιος ακριβώς είναι ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου, που υπογράφει την απάντηση, και πως έγινε η πρόσληψή του.
Εκτός και εάν και αυτός κρύβεται στην "ανωνυμία" των ειδικών συνεργατών...
 
Τέλος, αφού Δήμαρχε αποφάσισες να αρχίσεις να απαντάς στα δημοσιεύματά μας και έχεις αδυναμία στα "λάθη" του παρελθόντος, επέτρεψε μας να σου απευθύνουμε ένα ερώτημα για τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου, στον οποίο ήσουν Δήμαρχος μέχρι 31/12/2010.
Πόσα χρήματα έδωσες ακριβώς, με απευθείας αναθέσεις (6.900€ + 6.900€ +6.900€ +++++) στις 20 Δεκεμβρίου 2010, έντεκα μόλις ημέρες πριν παραδώσεις τα ηνία του Δήμου Μαργαριτίου;
Να περιμένουμε απάντηση ή είσαι μόνο για τα εύκολα;

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
 
Αποκατάσταση της αλήθειας

Ορισμένα κέντρα παραπληροφόρησης που εκμεταλλεύονται την προσωρινή ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, προσπαθούν ανεπιτυχώς, να φορτώσουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή, χρέη του παρελθόντος καθώς και κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος.  
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία τα εν λόγω κέντρα γνώριζαν και εσκεμμένα παραποίησαν, ενημερώνουμε τους Δημότες, τα ακόλουθα:

Η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών για τον «Καθαρισμό Δασυλλίων Ηγουμενίτσας και Νέας Σελεύκειας» έγινε με την υπ΄ αριθ. 144/2009 απόφαση της τότε Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ως προς τη νομιμότητά της ελέγχθηκε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκφράστηκε θετικά με το υπ΄ αριθ. 3434/40712/5 Ιουλίου 2010 έγγραφό της.

Η σύμβαση εκτέλεσης μεταξύ του τότε Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Θωμά Πιτούλη και της αναδόχου κ. Δήμητρας Γόγολου υπογράφθηκε στις 22 Ιουνίου 2010 στο ποσό των 12.999,52 Ευρώ (μετά Φ.Π.Α.).

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 συντάχθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής προμηθειών και εργασιών.

Στις 06-12-2013 η ανάδοχος του έργου κ. Γόγολου Δήμητρα κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας, γιατί από τον Δήμο δεν της καταβλήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Με την υπ΄ αριθ. 4/2015 απόφασή του , το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ έκανε δεκτή την αγωγή και υποχρεώνει τον εναγόμενο Δήμο Ηγουμενίτσας να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 12.999,52 Ευρώ νομιμότοκων από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την εξόφλησή της.

Σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης, ο Δήμος εξέδωσε το με αριθ. 1922/2015 χρηματικό ένταλμα ως όφειλε και μετά την υπ΄ αριθ. 186/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ομόφωνα έκρινε ότι οιανδήποτε περαιτέρω δικαστική διένεξη δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος Δήμος Ηγουμενίτσας: "Χρέη του Πιτούλη τα 13.000 για τα δασύλλια" Καταγγέλλει τον Αντιπεριφερειάρχη για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.