Στις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Στις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

 
 
Τις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο συμμετείχαν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Υποδομών και Δικτύων, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας και ο Γιάννης Οικονομίδης Γραμματέας του Τομέα Υποδομών και Δικτύων και πρώην Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποτιμηθεί από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ το εύρος και το μέγεθος των ζημιών και να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκτενούς περιοδείας σε όλες τις πληγείσες περιοχές, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευκάδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί και για τις εργασίες των πρωτοβάθμιων ελέγχων που διεξάγονται από ομάδες μηχανικών.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ζημιές εστιάζονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού τόσο σε ιδιωτικά κτίσματα, όσο και τις δημόσιες υποδομές, ενώ ιδιαίτερα σοβαρές χαρακτήρισαν εκείνες στα χωριά Αθάνι και Δράγανο και στο λιμάνι της Βασιλικής. Προβλήματα, επίσης, εντοπίστηκαν στο οδικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις στο οδόστρωμα. Τα μέλη του κλιμακίου είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν και συζητήσουν με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών τις αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισαν την ανάγκη, να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση η βατότητα του οδικού δικτύου και να εκπονηθούν ταχύτατα οι αναγκαίες μελέτες που θα οδηγήσουν στην βέλτιστη αποκατάσταση των ζημιών σε κόστος και χρόνο ώστε να επανέλθει σύντομα η ζωή των πολιτών στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Παράλληλα, είναι κρίσιμο να δοθούν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, παρατάσεις ικανοποιητικού χρόνου για την διευθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Στις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Στις πληγείσες περιοχές της Λευκάδας ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.