Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)



Ενα έργο που για σειρά ετών αποτελούσε αίτημα της Ηπείρου και στη συνέχεια μπήκε στο περιθώριο, επανέρχεται στο προσκήνιο. 
Πρόκειται για τη σιδηροδρομική σύνδεση, τη σιδηροδρομική Εγνατία.
Ένα τέτοιο μεγάλο και κοστοβόρο έργο, μπορεί να προκαλεί χαμόγελα ειρωνείας ή αμηχανίας με δεδομένη τη βαθιά οικονομική κρίση, όμως αποτέλεσε το κυρίαρχο ζήτημα στη συζήτηση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.
Ο προυπολογισμός του έργου εκτιμάται στα πέντε δις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι για δέκα περίπου χρόνια, ξοδεύτηκαν ουκ ολίγα χρήματα, προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο μέρος των μελετών.
Στην πορεία βέβαια όλα εγκαταλείφθηκαν...
Η σιδηροδρομική Εγνατία - Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο- μπαίνει πλέον ως μία προτεραιότητα, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες ή ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο χρηματοδότησης.

Χαρακτηριστές είναι οι δηλώσεις για τη σιδηροδρομική Εγνατία από το μακρυνό 1997, του τότε Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Νίκου Τσώνη, που προέβλεπε ολοκλήρωσή της το 2005.

 
Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.