ΑΠΟ ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ: ΗΧΥΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ … ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

ΑΠΟ ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ: ΗΧΥΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ … ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


Οφείλουμε δημόσια και πανηγυρικά να συγχαρούμε τον τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή Μάριο Κάτση, για τις θέσεις του, που δημοσιοποίησε, με την ευκαιρία του διορισμού του νέου Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε., για το λιμάνι μας και την ευρύτερη περιοχή.
Το κάνουμε αυτό από την ανάγκη σύγκρισής του με τον προηγούμενο Τοπικό Κυβερνητικό Βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ο οποίος, όντας μοναδικός κυρίαρχος των λειτουργιών του λιμανιού, μέσω των υπ’ αυτού, ουσιαστικά, διορισμένων Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων, στον ΟΛΗΓ.
Σύγκριση, τα αποτελέσματα της οποίας, πολλοί τα χαρακτήρισαν οδυνηρά, τόσο για τον ίδιο, όσο και εκείνους που παρίσταναν την φυσική ηγεσία του λιμανιού.
Η θητεία αυτών, πολύχρονη και σε πολλές περιπτώσεις με ανετώτερη ελευθερία κίνησης, διοίκησης, αποφάσεων και οικονομικών δυνατοτήτων.
Όλοι εκείνοι οι πρώην, πριν την τοποθέτησή τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, έθεσαν εαυτούς, εχθρικά απέναντι του τόπου τους (μας).
Αν και πιέστηκαν με κάθε τρόπο, μέσο και δυνατότητα, απ’ όλους ανεξαιρέτως, τους τοπικούς Φορείς, να αναδειχθούν δίκαιοι, αντικειμενικοί, με σεμνότητα και ταπεινότητα, όπως επιβάλλεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, διαχειριστές, σε ότι αφορούσε και αφορά τη λειτουργία του λιμανιού, σε σχέση με τις συνέπειές της, σε βάρος της ευρύτερης περιοχής και του τόπου γενικότερα.
Για τη δική τους υστεροφημία, όφειλαν να αυτοπροστατευτούν από την σε βάρος τους οργή της Κοινωνίας, της οποίας, υποτίθεται, πως είναι διαλεχτά μέλη, για να επιλεγούν για τις θέσεις αυτές.
Δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να απαλλαγούν, είτε από τα δικά τους σύνδρομα, είτε εκείνα των προστατών τους.
Όμως, με τη συμπεριφορά τους, αυτή, με τις πράξεις τους και κυρίως με τις παραλείψεις τους, έβλαψαν σοβαρά, όχι μόνο την περιοχή και τον τόπο γενικότερα, αλλά και το ίδιο το λιμάνι, τις τύχες του οποίου, κατά κάποιο τρόπο, πήραν στα στιβαρά τους χέρια.
Έργα και υποδομές που έχουν δρομολογηθεί, πριν από χρόνια, δυστυχώς γι’ αυτούς, από προκατόχους τους, που δεν είχαν την ιερή ιδιότητα του τέκνου τούτου του τόπου, μπήκαν στα συρτάρια, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι πειθήνια όργανα των αφεντικών τους.
Είναι ιστορική πλέον η κυνική ομολογία, ενός εξ αυτών, ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τις εντολές και γραμμές του «αρχηγού» του, ούτε να έρθει σε σύγκρουση μαζί του, γιατί εκείνος είναι η αιτία που βρήκε μια θέση, με παχυλό μισθό και εργασιακά προνόμια!!!
Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει περιττή την επανάληψη των έργων, που με ευθύνη των παραπάνω, δεν εκτελέστηκαν, στην περιοχή και που σχετίζονται με τη λειτουργία του λιμανιού.
Όμως επιβάλλεται, για μια ακόμη φορά, να τονίσουμε το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσαν, με την ανευθυνότητα ή και την ανικανότητά τους, για την οποία προσωπικά θα διαφωνήσουμε.
Γιατί είναι τεράστια η ζημία της μη κατασκευής του Εμπορευματικού Κέντρου, που, δρομολογημένο από τον προκάτοχό τους Απόστολο Καμαρινάκη, αν εκείνος δεν είχε υποχρεωθεί από τους εδώ Κυβερνητικούς (sic) παράγοντες, θα λειτουργούσε, εδώ και πολλά χρόνια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, τόσο για το λιμάνι, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Είναι τεράστια η ζημιά της μη κατασκευής έστω και μιας μαρίνας (στην Ηγουμενίτσα) που επίσης είχε δρομολογηθεί από τον Απόστολο Καμαρινάκη, και θα λειτουργούσε από τον προηγούμενο αιώνα, αν ο μέγας τοπικός παράγων δεν είχε φροντίσει να τον απομακρύνει, επειδή δεν του διόριζε ψηφοφόρους του στο λιμάνι.
Τεράστια ικανοποίηση θα ένοιωθε η Θεσπρωτική Κοινωνία, αν υποχρέωνε, με κάποιον τρόπο, όλους αυτούς τους «ταλαντούχους» που επέλεξε το αφεντικό τους, να περιοδεύσουν κάποια άλλα λιμάνια, μέσα και έξω από την Χώρα μας, τα οποία λειτουργούν με το ίδιο περίπου καθεστώς του δικού μας λιμανιού.
Και αυτό γιατί θα διαπίστωναν το μέγεθος της ζημιάς, που προκάλεσαν στον δικό τους τόπο, όταν θα βρίσκονταν μπροστά σε έργα και υποδομές, που ώθησαν την τουριστική και βιομηχανική ανάπτυξη των δικών τους τόπων.
Σε αντίθεση με τον δικό μας, που διαθέτει τις καλύτερες παραλίες, τις χρυσότερες παραϊόνιες περιοχές, που όμως παραμένουν ανεκμετάλλευτες, τόσο για τον τόπο, όσο και την χώρα, γιατί εκείνοι δεν θέλησαν, δεν μπόρεσαν ή δεν γνώριζαν να θέσουν τη σφραγίδα της υπό τη δική τους διοίκηση Ανώνυμης Εταιρείας, με τα δεκάδων εκατομμυρίων αποθεματικά της.
Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να σχολιάσουμε τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών, που τόσο έβλαψαν τον τόπο μας.
Τους γνωρίζει καλά η Κοινωνία και έχει τον δικό της τρόπο να τους αντιμετωπίσει.
Έχουμε όμως ιερό δημοσιογραφικό χρέος να αναδείξουμε τις προθέσεις του νέου τοπικού Κυβερνητικού βουλευτή, όπως ο ίδιος φρόντισε να τις δημοσιοποιήσει, για το συγκεκριμένο θέμα.
Ευελπιστούμε πως θα τηρήσει τις υποσχέσεις του και θα δώσει στον τόπο, τόσο συνεργαζόμενος με το νέο Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, όσο και πιέζοντας τους αρμόδιους Υπουργούς, με την ιδιότητά του, του Κυβερνητικού βουλευτή, όλα όσα «εκείνοι» οι άλλοι, του στέρησαν.
Θέλουμε να πιστέψουμε πως θα μείνει μακριά από πολιτικάντικες ιδιοτροπίες του πρόσφατου, γι’ αυτό, παρελθόντος.
Δηλαδή μακριά από ρουσφέτια, μέσω λιμανιού, διορισμούς, απευθείας αναθέσεις έργων , εικονικών ή φωτογραφικών διαγωνισμών και άλλων ευτράπελων που ζήσαμε και παρακολουθήσαμε έως τώρα.
Εμείς, σαν ΜΜΕ, που τόσο κυνηγηθήκαμε από τους τελευταίους «ηγετίσκους» του λιμανιού, επειδή τολμήσαμε να ασκήσουμε κριτική στους ίδιους και τα αφεντικά τους, θα συνεχίζουμε να είμαστε πάντα οι ίδιοι:: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ.

Το δελτίο τύπου του Μάριου Κάτση:
Με αφορμή την ανακοίνωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, για το οποίο και θα κριθεί, όπως όλοι μας.
Οι προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το ρόλο του στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, είναι σημαντικά, και απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες και άμεσες πρωτοβουλίες.
Τα μεγάλα έργα υποδομής, η ολοκλήρωση της Β΄ και της Γ΄ φάσης, το εμπορευματικό κέντρο, η ανάδειξη του λιμανιού ως κόμβου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, η προσέλκυση της κρουαζιέρας, η εκκρεμότητα της χερσαίας ζώνης και μια σειρά από μικρά και μεγάλα ζητήματα, που συνδέουν το λιμάνι με το καλό του τόπου,
είναι θέματα ανοιχτά και στοιχήματα που αν κερδηθούν, θα καταστήσουν το λιμάνι μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή
Είναι επιτακτική ανάγκη, η Δημόσια διοίκηση σε όλα της τα επίπεδα (θεσμοί, φορείς, οργανισμοί), να διέπεται από απόλυτη διαφάνεια. Η πάταξη της διαφθοράς είναι λαϊκή επιταγή και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι αυτήν χωρίς να λογαριάζουμε κανενός είδους πολιτικό κόστος. Η κακοδιαχείριση, η πολιτική του δόγματος πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό (βιομηχανία απευθείας αναθέσεων), και η άσκηση πολιτικής μέσω του συστήματος του πελατειακού κράτους, δεν είναι ανεκτές από την κοινωνία και πρέπει να μείνουν στο παρελθόν.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η γνώση και η δημοσιοποίηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το λιμάνι από τις προηγούμενες διοικήσεις, είναι σημαντική και επωφελής για τη δημόσια ζωή, καθώς οι πολίτες έχουν δικαίωμα στο δημοκρατικό έλεγχο με διαφάνεια.
Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως επιβάλει ο θεσμικός μου ρόλος, ώστε και με τη νέα Διοίκηση του ΟΛΗΓ και με όλους τους φορείς και τους θεσμούς, να συνδράμουμε ο καθένας από την πλευρά του, για το συμφέρον και την προκοπή του τόπου.
ΑΠΟ ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ: ΗΧΥΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ … ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΡΙΟ ΚΑΤΣΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ: ΗΧΥΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ … ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.