Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων


Την εκτίμηση ότι μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή στο Νομοσχέδιο για τους ΠΕΣΔΑ, θα λήξει, έστω και με μια ακόμη καθυστέρηση το θέμα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων της Ηπείρου, έκανε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι η μοναδική στην Ελλάδα, στην οποία δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για τη λειτουργία ανεξέλεγκτών ενεργών χωματερών.

"Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου - τόνισε- γίνεται ένας συνεχής αγώνας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε μαζί μας και όλους τους Δήμους της Ηπείρου, ενώ με το νομικό καθεστώς που υπήρχε την προηγούμενη τετραετία αγωνιστήκαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς οικονομικής διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την πορεία είδαμε πολλές ιδεοληψίες και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι τελικά αγανάκτησαν τη Διοίκηση των Περιφερειών της Ελλάδας. Στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίζει η Κυβέρνηση, εντάχθηκε και η τροποποίηση του άρθρου για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ και του νόμου 4042/2012. Μας ανέφεραν ότι αυτές οι αλλαγές ήταν απαιτήσεις της Ε.Ε. και γενικά της τρόικας. Τελικά απεδείχθη ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα και τελευταία έγιναν κάποιες αλλαγές που μετριάζουν το πρόβλημα, αλλά αδικούν κατάφορα την Ήπειρο η οποία έφτασε στο τέρμα και έπρεπε ήδη να εκτελεί το έργο. Η 1/1/2016 είναι κοντά, οπότε και θα αρχίσουν τα πρόστιμα για τις ανακυκλώσεις. Και η Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο για ανεξέλεγκτες χωματερές".

Όπως είπε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, με τις αλλαγές που επέρχονται, η γνώμη των δύο Γενικών Γραμματέων για τους ΠΕΣΔΑ θα είναι απλή και όχι σύμφωνη, οπότε τον καθοριστικό ρόλο, θα έχει και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Κ.Υ.Α. που θα εκδίδεται θα είναι μια απλή διαπιστευτική πράξη.

"Αυτό - πρόσθεσε- μετριάζει το αποτέλεσμα, τη θλίψη και την αγανάκτηση για μας που είχαμε φτάσει στο τέλος τη διαδικασία. Θεωρούσαμε ότι ήταν μια πράξη εχθρική και κατά όσων αγωνίζονται για τον τόπο. Με τη νέα πρόταση νόμου εμείς θα συζητήσουμε. Δεν κρύβουμε το γεγονός πως αν χρειαστούν και μεγαλύτερες ποσότητες (σ.σ. για τη λειτουργία της μονάδας Α.Σ.Α.), συζητάμε με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, για να έχουμε πάντα το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Ηπείρου".
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες