ΕΛΤΑ Φιλιατών: Ταχυδρομείο ... χωρίς ταχυδρόμο

ΕΛΤΑ Φιλιατών: Ταχυδρομείο ... χωρίς ταχυδρόμο

 
 
Οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας αντιμετωπίζει το γραφείο των ΕΛΤΑ στο δήμο Φιλιατών μετά την αποψίλωση του προσωπικού από την περιφερειακή διεύθυνση των ΕΛΤΑ.
Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο -ταχυδρομείο δίχως ταχυδρόμο, η κωμόπολη των Φιλιατών αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ταχυδρόμο. Ο όγκος της αδιανέμητης αλληλογραφίας αυξάνει μαζί με την αγανάκτηση των πολιτών που περιμένουν μάταια την αλληλογραφία και τους λογαριασμούς.
Όσοι σπεύδουν στο ταχυδρομείο να ενημερωθούν για την αιτία της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, παραλαμβάνουν τους λογαριασμούς ήδη ληγμένους. Αυτό συνεπάγεται αβάσταχτη ταλαιπωρία, ειδικά για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι για να τους εξοφλήσουν να μεταβούν στην Ηγουμενίτσα με το ανάλογο κόστος τόσο σε χρήμα όσο και χρόνο.

Η κατάσταση στο ταχυδρομικό κατάστημα επιδεινώθηκε όταν από το ήδη λιγοστό προσωπικό, αποσπάστηκε υπάλληλος (με οργανική θέση στο ταχυδρομείο Φιλιατών), στο ταχυδρομείο Παραμυθιάς προς αντιμετώπιση του εκεί προβλήματος λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το πρόβλημα αυτό ενδεχομένως να λύθηκε στο γραφείο της Παραμυθιάς, δημιουργήθηκε όμως στο γραφείο των Φιλιατών.

Η έλλειψη προσωπικού θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπισθεί αν γινόταν δίκαιη κατανομή υπαλλήλων από το "υπερτροφικό" σε προσωπικό γραφείο της Ηγουμενίτσας στα "ατροφικά" γραφεία των Φιλιατών και Παραμυθιας.

Το ταχυδρομείο Φιλιατών παραμένει ακόμη ανοικτό χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού που απέμεινε, το οποίο εργάζεται πέρα του καθιερωμένου ωραρίου για να καλύψει, ως ένα βαθμό, τα μεγάλα κενά που παρατηρούνται στη λειτουργία του γραφείου από την έλλειψη προσωπικού.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι το γραφείο της κωμόπολης των Φιλιατών "εξυπηρετεί" 41 Δημοτικά Διαμερίσματα και 16 οικισμούς, με πληθυσμό 9.780 κατοίκους σε μια έκταση 490.430 στρεμμάτων, τότε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος.
Ενός προβλήματος που οι αρμόδιοι από ότι φαίνεται δυσκολεύονται να αντιληφθούν.

Αλήθεια, εσείς τι λέτε για όλα αυτά, κύριε τοπικέ Διευθυντή και κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή των ΕΛΤΑ;
 
ΕΛΤΑ Φιλιατών: Ταχυδρομείο ... χωρίς ταχυδρόμο  ΕΛΤΑ Φιλιατών: Ταχυδρομείο ... χωρίς ταχυδρόμο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.