Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου

Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΥΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.Η ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πιστή στην παράδοση η κ. Μπραίμη, δεν παράλειψε στην τελευταία συνέντευξη στο ART TV, να λοιδορήσει συλλήβδην τους επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητες στον Αχέροντα, για όσα μυρια φοβερά πράτουν στον χωρο του ποταμού. Επειδή δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις, για ότι μας αφορά θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής.

Η εμμονική ενασχόληση της με το κομάτι 21, και ο υπερβάλον ζήλος στην συστηματική κατασυκοφαντησή μας, πιστευουμε πως οφείλεται στην δυσαρεσκεια της που στην Γλυκή δυο φορες αμφισβητήθηκε η πρωτοκαθεδρία της, και έχασε το τοπικό. Ετσι εξηγείται που το χωριό βρίσκεται σε ιδίοτυπο καθεστώς τιμωρίας, με αποτέλεσμα η εγκατάλειψη της καθαριότητας την τουριστική περίοδο, η απαξίωση όλων των προτάσεων που έγιναν στην αρχή της σεζόν, ακόμα και αυτών πού είχαν μηδενικό κόστος, αλλά θα καλυτέρευαν την τουριστική όψι του χωριου.

Αρχές Μάρτη με πρωτοβουλία της Δημάρχου ξεκίνησε η διαβούλευση για την βελτιωση των κανόνων που διεπουν τις δραστηριότητες στον Αχέροντα. Στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που πήραν τον λόγο δόθηκε χρόνος χωρίς οριο να αναπτυξουν τις απόψεις τους, άποψη για ενα χώρο, που οι περισσότεροι δεν είχαν επισκεφθεί ποτε, όπως οι ιδιοι ανέφεραν. Σε μας δόθηκαν ακριβώς δυο λεπτά να αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Ο διάλογος αποδείχθηκε πέρα για πέρα προσχηματικός, αφου το κείμενο που μπήκε για διαβούλευση, δεν αλλάζει ούτε σε μια τελεία με το τελικό που εγκρίθηκε. Ουτε μια προτασή μας δεν έγινε δεκτή, ουτε μια παρατήρηση, όλα ήταν προαποφασισμένα. Ετσι έχουμε μια κανονιστική προβληματική στην λειτουργεία της, απαγορευτική στο πνευμα της και μακριά απο τις πρακτικές μας ανάγκες.

Είναι μέγα ψέμα ότι δεν επιθυμούμε έλεγχο και νομιμότητα. Απο τον Δήμο θέλουμε μόνο λειτουργικούς κανόνες και υποδομές. Ομως το νομοθετικό πλαίσιο για τον εναλλακτικό τουρισμό είναι ακόμη θολό, και κινείται στην βάση ότι δεν προβλέπεται απαγορευεται. Το τουριστικό προιόν είναι σύνθετο και απαιτητικό. Με σερίφηκες νοοτροπίες, και ευθυνόφοβες πολιτικές είναι σίγουρα ο ́τι θα αποτύχεις εκει που απαιτειται δημιουργική σκέψη. Καί απέτυχαν όπως ευθαρσώς παραδέχεται η Δήμαρχος στο τέλος της συνέντευξης.

Μετά απο αυτή την ειλικρινή ομολογία, εμείς ζητάμε απο το Δ.Σ του Δήμου μας την αντικατάσταση του Αντιδημάρχου υπευθυνου για την Γλυκή, την προστασία μας απο τα εξοντωτικά και κατάπτυστα χρηματικά προστίματα που αυθαιρετα και αλλόγιστα μας επιβάλονται, να σταματήσει η κ. Δήμαρχος την δημόσια κατασυκοφαντησή μας, και τέλος προτείνουμε να συσταθεί μια μικτή επιτροπη απο τοπικούς κυριώς συμβούλους, και τον υπευθυνο τουρισμού που θα ξαναδεί απο τωρα ολα τα θέματα που αφορούν το ποτάμι.

Υ.Γ. Τον Αχέροντα τον επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες, εκατοντάδες γραφουν την κριτική τους. Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια που μας αφορά, θα διαπιστώσει πως το 99% γράφει πώς ηταν η καλλύτερη μερα των διακοπών τους. Οι φυσικοί μας κριτές λοιπόν έχουν διαφορετική αποψη για εμας απο αυτή της Δημάρχου. Κρίμα, αλλά θα θέλαμε να συμπιπτουν.
 
Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου Αιχμηρή απάντηση των επαγγελματιών της Γλυκής προς την Δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.