ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Μαθητές του 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, που τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν συμμετάσχει σε μαθητική κατάληψη του σχολείου τους, δικάζονται στις 15/1/2016, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας.

Μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ο τότε διευθυντής του σχολείου και πατέρας του σημερινού Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριου Κάτση, Σπύρος Κάτσης.

Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα 24/9/2012 στο κατειλημμένο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας ο διευθυντής, συνδικαλιστής, αιρετός του κλάδου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυσε ονομαστικά μαθητές του σχολείου, με σκοπό να σπάσει την κατάληψη. 

Οι μαθητές, που σημειωτέων σήμερα είναι φοιτητές, είχαν καλεστεί και είχαν δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

Ο σημερινός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, είχε τότε υπερασπιστεί την απόφαση του πατέρα του - διευθυντή του σχολείου, για την απόφασή του να δώσει τα ονόματα των μαθητών στην Ασφάλεια, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και της Τοπικής Επιτροπής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που καταδίκασε την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων της μαθητικής νεολαίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
"Είναι αδιανόητο την ώρα που η κυβέρνηση της μνημονιακής τρόικας διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, να καταγγέλλονται μαθητές επειδή επιχειρούν να οργανώσουν (όπως αυτοί καταλαβαίνουν) την αντίστασή τους. Το δημόσιο σχολείο δεν κινδυνεύει από τους μαθητές του, αλλά καταστρέφεται από τις πολιτικές που υπηρετούν τους πλούσιους και τα συμφέροντά τους.  Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βοηθούν και να στηρίζουν τα παιδιά να γίνεται καλύτερη η κοινή προσπάθεια και ο κοινός αγώνας τους, κι όχι «να τα στέλνουν στον αστυνόμο»"

Τελικά, εάν ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ήταν μαθητής και μέλος 15μελούς στην Ηγουμενίτσα, δεν θα γινόταν αρχηγός του κόμματος και Πρωθυπουργός αλλά "κατάδικος", με κατήγορους τους ίδιους τους συντρόφους του.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.