Σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό κατέληξε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην ΑΡΤΑ

Σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό κατέληξε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην ΑΡΤΑ


Με συμμετοχή αγροτικών, κτηνοτροφικών συλλόγων, μπλόκων και επιτροπών αγώνα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Άρτας η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ σύσκεψη ύστερα απο πρωτοβουλία των Ομοσπονδιων Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας και Πρέβεζας, του μπλόκου Ωρωπού Πρέβεζας, του Αγροτικού συλλόγου Ζίτσας και της Επιτροπής Αγοτοκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας όπου αναφέρθηκε στο σκοπό της σύσκεψης που ήταν η οργάνωση της αγωνιστικής αντίδραση των αγροτοκτηνοτρόφων απέναντι στη νέα, σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης – ΕΕ που μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς συγκεντρώνοντας γη, παραγωγή και εμπορία σε λίγους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες τους σύγχρονους “τσιφλικάδες”.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, που τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Με βάση το πλαίσιο των αιτημάτων, που καταλήξαμε στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, με συμμετοχή πάνω από 250 φορέων από 37 νομούς της χώρας στις 18 Οκτώβρη στη Λάρισα μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, συμβάλαμε στην ανάπτυξη μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές (συσκέψεις, παραστάσεις, καταλήψεις ΔΟΥ - ΕΛΓΑ - Περιφερειών, συλλαλητήρια με τρακτέρ κ.ά.) σε όλη τη χώρα. Βασισμένοι στο πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας θα προχωρήσουμε, όπως είχαμε αποφασίσει, σε νέα πανελλαδική σύσκεψη στις αρχές Δεκέμβρη στην πορεία κλιμάκωσης των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Τα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σαν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, που ψήφισε το καλοκαίρι από κοινού και με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Πάνε "νύχι-κρέας" με την κουτσουρεμένη κατά 50% νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, που προχωρά στη δημιουργία μεγάλων αγροτικών καπιταλιστικών επιχειρήσεων στην αγροτική παραγωγή με το άρπαγμα γης και παραγωγής από τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά. Γι’ αυτό και ανεβάζουν το ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αυξάνουν οριζόντια για όλους -μικρούς και μεγάλους- τη φορολογία από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων - ενισχύσεων - αποζημιώσεων, υπερτριπλασιάζουν την προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και ένα σωρό άλλα μέτρα και χαράτσια.

Επίσης γνωίζουμε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν είναι όλοι "το ίδιο". Υπάρχουν φτωχοί, μικροί, μεσαίοι, μεγαλοαγρότες ακόμη και επιχειρηματίες. Υπάρχει το 80% που παίρνει το 20% των επιδοτήσεων και το 20% που παίρνει το 80% των επιδοτήσεων. Εμείς είμαστε με το 80% με τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και όχι με το 20% γι΄ αυτό και δεν μπορούμε να δεχτούμε την οριζόντια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που προέβαλαν σαν αίτημα διάφορες Πρωτοβουλίες. Εμείς ζητάμε αφορολόγητο επιβίωσης τα 30.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και από κει και πάνω να φορολογηθούν προοδευτικά οι μεγαλαοαγρότες μέχρι και με 45%. Εμείς αντιπαλεύουμε την ΚΑΠ του ξεκληρίσματος, οι διάφορες Πρωτοβουλίες τη θεωρούν εργαλείο ανασυγκρότησης της αγροτικής μας οικονομία. Οι διάφοροι ηγέτες των Πρωτοβουλιών προσπαθούν να νεκραναστήσουν τις απαξιωμένες στη συνείδηση της αγροτιάς ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που έβαζαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια στις εφαρμοζόμενες αντιαγροτικές πολιτικές και έχουν τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος, τη στιγμή που χειροτέρευε η θέση του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου.

Στον αγώνα μας αυτό έχουμε φυσικούς συμμάχους και δεν πάμε μόνοι μας. Έχουμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τα παιδιά μας, που σπουδάζουν για ένα καλύτερο αύριο. Με όλους αυτούς αντιπαλεύουμε τις βάρβαρες καπιταλιστικές αντιλαϊκές πολιτικές.

Προχωράμε στη συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών μας αντιδράσεων στη λαίλαπα αντιαγροτικών μέτρων με οργανωμένο πανελλαδικό συντονισμό κόντρα στη βία των ΜΑΤ και των χημικών της "αριστερής" κυβέρνησης και της συνεχιζόμενης και από αυτήν τακτικής των αγροτοδικείων», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Ρίζος Μαρούδας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και έγιναν παρεμβάσεις όπου οι αγροτοκτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται εξαιτίας της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και της τρόικας. Ξεκαθαρίστηκαν απορίες, καθώς επίσης και οι “επιθέσεις φιλίας” που εκδηλώνονται απο διάφορα σχήματα που κατά καιρούς δημιουργούνται. Δεν μπορεί αυτά τα σχήματα όπως η λεγόμενη “ΠΑΜΒΡΕΖΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ” την ώρα που κάνουν “επιθέσεις φιλίας” ταυτόχρονα να συμμετέχουν μαζί με την Χρυσή Αυγή σε δύο συλλαλητήρια με την αιτιολογία ότι θα διαλυόταν αν τους έδιωχναν, να καλούν στην Αθήνα στις 18 Νοέμβρη σε συλλαλητήριο που είχε εντελώς διαφορετικά αιτήματα απο αυτά που διατυπώνουν στις ανακοινώσεις, να υπονομεύουν και να διασπούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που στηρίζεται σε αγροτικούς συλλόγους, στις Ομοσπονδίες, στα Μπλόκα σε ότι ζωντανό ανέπτυξε δράση όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η στάση αυτή “θολώνει” τον προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι αγώνες, κρύβει τον κύριο εχθρό και αντικειμενικά δεν βοηθάει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να καταλάβουν τον ρόλο που παίζει η “Πανελλαδική Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων” που συμφωνεί με την ΚΑΠ της ΕΕ, και ουσιαστικά υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών και, επί της ουσίας, συνδράμει την κυβέρνηση στη νέα επίθεση κατά των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο τέλος οι αγροτοκτηνοτόφοι έδωσαν ραντεβού στους αγώνες, που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα ενάντια στο ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων, για δυναμική αγωνιστική απάντηση σε αυτές τις πέρα για πέρα αντιαγροτικές πολιτικές, που φορτώνουν τη καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και καταδικάζουν στην ανέχεια τις εργατικές λαϊκές οικογένειες για να σωθούν τα κέρδη των λίγων. Πιο συγκεκριμένα:

· Στις 2 Δεκέμβρη με κατά τόπους κινητοποιήσεις ενάντια στο αποδυνάμωνα των Κέντρων Υγείας και γενικότερα για τα ζητήματα Υγείας -Πρόνοιας και Ασφαλιστικού.

· Κινητοποιήσεις την μέρα κατάθεση για ψήφιση του προϋπολογισμού και ανάπτυξη κοινής δράσης με εργάτες και αυτοπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία.

· Συμμετοχή στη σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και θα γίνει αρχές Δεκέμβρη για τον συντονισμό πανελλαδικών κινητοποιήσεων.
Σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό κατέληξε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην ΑΡΤΑ Σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό κατέληξε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων στην ΑΡΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.