ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ







ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Ο Σύνδεσμος μας ενημερώνει το Θεσπρωτικό κοινό.

Ο Σύνδεσμος μας εκπροσωπεί 65 μέλη κατά αποκλειστικότητα επαγγελματίες ηλεκτρολόγους, τα οποία εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και της Πάργας.

Το Διοικητικό μας συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση, λαμβάνοντας υπόψη την στοχοποίηση του κλάδου των ηλεκτρολόγων ειδικότερα από τα Μ.Μ.Ε, στοχοποίηση η οποία αδικεί κατάφορα τους εν ενεργεία Νόμιμους Ηλεκτρολόγους, αποφάσισε ομόφωνα μέσα από το παρόν δελτίο τύπου, να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις του και τις έξυπνες επιλογές που θα πρέπει να κάνει, όταν χρειαστεί να καλέσει έναν ηλεκτρολόγο για οποιαδήποτε εργασία, έτσι ώστε να διασφαλίσει ένα νόμιμο, άρτιο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Το καταναλωτικό κοινό, θα πρέπει ακούγοντας ή βλέποντας κάποιο ρεπορτάζ το οποίο παρουσιάζει έναν ηλεκτρολόγο ως φοροκλέφτη, να αναρωτηθεί για ένα και μόνο πράγμα, είναι πράγματι αυτός ο άνθρωπος νόμιμα επαγγελματίας και αδειούχος ηλεκτρολόγος;

Επίσημα και με στοιχεία, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό, ότι πλέον το 40-50% των επαγγελματιών γενικότερα, αλλά και των ηλεκτρολόγων ειδικότερα, έχουν “κλείσει” τα βιβλία τους, διότι διαρκούσης της κρίσης δεν άντεξαν στην υψηλή φορολογία και στις

υψηλές εισφορές προς τα ταμεία.

∙ Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα κατέχει πλέον μία πρωτιά και αυτή είναι της υψηλότερης φορολογίας πανευρωπαϊκά στους μικρομεσαίους.

Πιστεύει κανείς, ότι αυτό το ποσοστό των επαγγελματιών το οποίο πλέον δεν πληρώνει εφορία και ασφάλεια, δεν εργάζεται κιόλας, η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ εργάζεται και εργάζεται φοροδιαφεύγοντας και εισφοροδιαφεύγοντας, αυτούς μας δείχνουν τα μέσα, αδικώντας πλήρως τους νομοταγής επαγγελματίες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε για το τι θα πρέπει να ξέρετε και τι θα πρέπει να ζητάτε.

Επιλέγοντας Ηλεκτρολόγο:

Για να είσαστε σίγουροι για την ασφάλεια σας

1) Να ελέγχετε ότι έχει νόμιμη άδεια ασκήσεως ελεύθερου επαγγέλματος.

∙ Ο Επαγγελματίας ηλεκτρολόγος φέρει ειδική ταυτότητα την οποία επιδεικνύει, αν δεν έχει, ζητήστε να δείτε την άδεια του.

∙Ο Επαγγελματίας δεν παίζει με την ασφάλεια σας και δεν διακινδυνεύει την άδεια του παραδίδοντας μία κακότεχνη εργασία.

Για να είσαστε κατοχυρωμένοι ως καταναλωτές & υπεύθυνοι ως Πολίτες

2) Να είστε σίγουροι ότι διατηρεί νόμιμη επιχείρηση έτσι ώστε να μπορεί να σας εκδώσει νόμιμο φορολογικό στοιχείο (απόδειξη – τιμολόγιο).

∙Μην ξεχνάτε ότι παραλαμβάνοντας νόμιμο παραστατικό, συνεισφέρετε στην ομαλή λειτουργία της παιδείας, της υγείας, της Εθνικής άμυνας και του Κράτους Γενικότερα.

∙Μην ξεχνάτε ότι με την έκδοση του παραστατικού, ο επαγγελματίας αναλαμβάνει αυτόματα την υποχρέωση συμπλήρωσης ειδικού εγγράφου με την ονομασία Υ.Δ.Κ.Ε (“Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης”) με το οποίο παρέχει 2ετή εγγύηση για την υπηρεσία που περιγράφει.

∙Σας επισημαίνουμε ότι η ευθύνη μη έκδοσης παραστατικών στοιχειών βαρύνει και τους δύο συναλλασσόμενους, είναι πράξη ποινικά κολάσιμη και διώκεται.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος μας σε συνεργασία με την Πανελλαδική κλαδική ομοσπονδία στην οποία συμμετέχει, αντιλαμβανόμενος το οικονομικό βάρος που επιφέρει στον καταναλωτή η έκδοση νόμιμου παραστατικού, έχει καταθέσει πρόταση στο υπουργείο οικονομικών, με την οποία ζητά οι αποδείξεις που εκδίδουν οι Νόμιμοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, να αφαιρούνται από το εισόδημα του καταναλωτή.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.