Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ


ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
« Καθηγητές για όλες τις δουλειές »
Κατεδαφίζοντας εργασιακά δικαιώματα

Η αιφνιδιαστική και πρωτοφανής απόφαση για μετακίνηση εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στα ΙΕΚ, δηλαδή σε δομές που δεν ανήκουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και εγκαινιάζει το νέο πρότυπο του εργαζόμενου στην Εκπαίδευση: τον εκπαιδευτικό - λάστιχο, ικανό να εργάζεται μετακινούμενος σε όλο το Νομό παράλληλα σε 3 διαφορετικά σχολεία και τώρα και σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης από το Δημοτικό έως και τα Ι.Ε.Κ. με ωράριο και πρωινό και απογευματινό.

Χωρίς απόφαση των ΠΥΣΔΕ, χωρίς αίτηση των ενδιαφερομένων, χωρίς καν έλεγχο των πραγματικών αναγκών των σχολείων, τα οποία είναι απογυμνωμένα από εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς κανένα εκ των προτέρων προγραμματισμό.

Πρόκειται για μια πρωτοφανής καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, που έρχεται ως λογικό επακόλουθο της αύξησης του ωραρίου και συνιστά -για όποιον θέλει να βλέπει - περαιτέρω υποβάθμιση του εκπαιδευτικού και της λειτουργία των σχολείων.

Η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ζητά την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καραπάνος Ευάγγελος
 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
Μητσέλος Σπύρος
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σχετικά με τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία στα ΙΕΚ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.