H παράταξη "Ταξική Πορεία" για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με αιχμές κατά ΠΑΜΕ

H παράταξη "Ταξική Πορεία" για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με αιχμές κατά ΠΑΜΕ

 
 
Τη Δευτέρα 23/11 έληξε η τριήμερη διαδικασία (σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα) των εκλογών του σωματείου, με τον αριθμό των συναδέλφων να έχει αυξηθεί από την προηγούμενη φορά (από 78 σε 121), πράγμα που φάνηκε και από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Φυσικά, ο αριθμός αυτός είναι ελάχιστος μπροστά στο σύνολο των εργαζομένων – ημιανέργων που ανήκουν – υπάγονται στο σωματείο του νομού και δεν είναι εγγεγραμμένοι. Όμως, παρά τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο εξαιτίας της επίθεσης κεφαλαίου – εργοδοσίας , η συμμετοχή είναι θετική.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετείχαν δύο ψηφοδέλτια (1 δύο χρόνια πριν), εκείνο της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και εκείνο της Ταξικής Πορείας για πρώτη φορά, ενώ το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε με προκήρυξη και Α3 για τις εκλογές και νωρίτερα για την απεργία όπως και στο παρελθόν έχοντας συνδράμει στην εγγραφή μελών στο σωματείο, μία δουλειά που πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Τα αποτελέσματα:
Παράταξη - ψήφοι - Δ.Σ. - Ε.Κ.Θ. Ομοσπονδία - Εξελ.επιτροπή
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) - 109 - 7 - 11 - 1 3
Ταξική Πορεία - 10 - 0 - 1 - 0 -
Λευκά 0
Άκυρα 2

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη στάση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που με στόχο τις 7 έδρες στο Δ.Σ. και να μην εκφραστεί και εκεί η φωνή της Ταξικής Πορείας δε δίστασε να στηρίξει και να επικαλεστεί το νόμο 1264 που με την ενισχυμένη αναλογική τους δίνει … το απόλυτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν από πλευράς μας τέθηκε το ζήτημα της έδρας και του καταστατικού του σωματείου (που δεν συμφωνεί με το νόμο) η εφορευτική και το ΠΑΜΕ συμφώνησαν με το νόμο και μάλιστα βρίσκοντάς τον λογικό! Φυσικά, με το καταστατικό συμφώνησαν εκεί που όριζε 4 και πάνω υποψήφιους για να θεωρείται παράταξη και όχι ανεξάρτητος υποψήφιος…

Θεωρούμε πως η ξεκάθαρη στάση του ΠΑΜΕ έχει σαν στόχο να λειτουργήσει το σωματείο σαν ιδιοκτησία τους, όπου δεν χωρούν άλλες δυνάμεις- φωνές και απόψεις όπως της Ταξικής Πορείας. Η λογική αυτή όμως από τη μία, δε βοηθά καθόλου τους εργαζόμενους να βρουν το δρόμο της ανασυγκρότησης, ιδιαίτερα στην περίοδο που οι δυνάμεις του συστήματος διαμορφώνουν το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, και να συμμετάσχουν στα σωματεία κάνοντάς τα δικά τους εργαλεία πάλης. Από την άλλη όμως, αυτή η λογική, έχει κοντά ποδάρια καθώς είναι σίγουρο πως οι εργαζόμενοι θα ξαναβγούν στο προσκήνιο μαζικά και θα την ξεπεράσουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, κρίνοντας θετικό το αποτέλεσμα των εκλογών και παρά τον αρνητικό συσχετισμό που επικρατεί συνολικά, θα συμβάλουμε με την άποψή μας για την οργάνωση, την αντίσταση και την διεκδίκηση των εργαζομένων του κλάδου μας. Είναι εξάλλου στρωμένο το έδαφος από ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΔΝΤ για λογαριασμό της εργοδοσίας, με βασικά χαρακτηριστικά : την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας, την ανεργία, την υποαπασχόληση, την εντατικοποίηση κλπ.

Αυτή η κατάσταση κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να ξεσπάσουν εστίες αντίστασης των εργαζομένων με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η Ταξική Πορεία αυτή την υπόθεση θέλει να υπηρετήσει. • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ
• ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
• ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
H παράταξη "Ταξική Πορεία" για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με αιχμές κατά ΠΑΜΕ H παράταξη "Ταξική Πορεία" για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με αιχμές κατά ΠΑΜΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες