Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία

Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία


Ένοχο για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννίνων, έκρινε πριν από λίγα λεπτά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην ταμία και του επ´έβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Ενώ τον αθώωσε για την άλλη κατηγορία.
Αντίθετα, στα..μαλακά έπεσε η πρώην Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου,στην οποία επιβλήθηκε ποινή τριετής φυλάκισης, με αναστολή.
Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί το 2013 και το συνολικό ποσό το οποίο έκανε φτερά από το ταμείο του Δήμου ανέρχονταν στο 1,3 εκατομμύρια.
Ο ταμίας του Δήμου, κατά την διάρκεια της χθεσινής του απολογίας, υποστήριξε ότι είναι αθώος, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ επέμεινε ότι στόχος της όλης υπόθεσης ήταν να καλυφθεί η διπλή τραγωδία στο Πέραμα, συνδέοντάς την ουσιαστικά με το έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε εικονικό. 
Παράλληλα άφησε αιχμές ότι δέχονταν πολιτικές πιέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «μας πίεζαν να πληρώνουμε χωρίς να έχουν εκδοθεί εντάλματα…».
Κατά την απολογία του δε, αμφισβήτησε ακόμη και τα πορίσματα των τεσσάρων ελέγχων, ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πραγματογνωμοσύνη του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δημήτριου Φίλη.
Από την πλευρά της η έτερη πρώην Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, υποστήριξε ότι η ίδια δεν είχε την δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία, αφού δεν είχε άμεση σχέση με τα μετρητά του ταμείου. 
Ανέφερε ότι προπληρωνόταν επιταγές χωρίς εντάλματα, ωστόσο, όπως είπε, η ίδια το έμαθε μετά από πολύ καιρό.
Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία Ισόβια στον πώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών για την υπεξαίρεση 1,3 εκ. ευρώ από τα ταμεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.