Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου


Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου


Σε κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Ελέας, στον Ξηρόλοφο, προσανατολίζονται οι γονείς των μαθητών καθώς δεν φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών. 
Το πρόβλημα χρονίζει καθώς υπήρχε και τις προηγούμενες χρονιές όμως πια ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί.
Το πρόβλημα είναι ότι αν και χρειάζονται δύο δρομολόγια για να πηγαίνουν οι μικροί μαθητές στο σχολείο, μιας και το σχολείο δέχεται μαθητές από διαμετρικά αντίθετες περιοχές, υπάρχει μόνο ένα λεωφορείο το οποίο αρχίζει την διαδρομή του από το Ζερβοχώρι, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να πρέπει να ξυπνάν από τις 6.30 για να είναι στην στάση 7.00 και 7.10 στο Καμίνι και αναλόγως στα υπόλοιπα χωριά της διαδρομής. 
Τα παιδιά αυτά είναι από τις οχτώ παρά είκοσι στο σχολείο και περιμένουν μέχρι την ώρα που θα χτυπήσει το κουδούνι για να αρχίσουν τα μαθήματα. 
Αυτό γίνεται γιατί το ίδιο λεωφορείο πρέπει μετά να πάει στο Καρβουνάρι να πάρει τους μαθητές από εκεί. 
Το μεσημέρι αυτά τα παιδιά περιμένουν πάλι, να κάνει το λεωφορείο την διαδρομή για το Καρβουνάρι και μετά να πάρει αυτούς τους μαθητές με αποτέλεσμα να φτάνουν στα σπίτια τους μετά τις 2.00.
Τι ζητάν οι γονείς; 
Ζητάν από την περιφέρεια να βρει τον τρόπο ώστε να γίνουν δύο ξεχωριστά δρομολόγια, με δύο διαφορετικά λεωφορεία ώστε τα παιδιά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα που να αρμόζει στην ηλικία τους και στις πραγματικές ανάγκες.
Σε προηγούμενη συνέλευση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήρε την απόφαση να θέσει το θέμα στην περιφέρεια. 
Από την περιφέρεια δόθηκε η εντύπωση ότι θα λυνόταν το πρόβλημα όμως τελικά δεν λύθηκε.
Προφανώς από την περιφέρεια ροκανίζουν τον χρόνο ώστε εκ των πραγμάτων να ατονήσει η πίεση από τους γονείς.
Δυο τρία στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον: τις προηγούμενες χρονιές η σύμβαση που είχε το ΚΤΕΛ με την περιφέρεια έκανε λόγο για δύο δρομολόγια όμως στην πραγματικότητα πάλι ένα δρομολόγιο γινόταν, ίσως επειδή η πίεση από την πλευρά των γονιών ήταν χλιαρή. Η σύμβαση άλλαξε φέτος το Σεπτέμβρη.
Σε ανάλογες πιέσεις για διευθέτηση του προβλήματος είχε ακολουθηθεί η τακτική ξανά του ροκανίσματος του χρόνου με το πρόβλημα να μετατίθεται ουσιαστικά από έτος σε έτος.
Πλέον οι γονείς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο του σχολείου αν δεν υπάρξει λύση. 
Την Κυριακή ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα καλέσει σε έκτακτη συνέλευση όλους τους γονείς ώστε να αποφασίσουν για τις κινήσεις που θα γίνουν. 

Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου  Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.