Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας

Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου;
Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας

 
 
Ήδη έχουν περάσει 90 ημέρες, από την στιγμή που η εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με έκθεση αυτοψίας από μηχανικό της υπηρεσίας, διαπίστωσε τα προβλήματα στην στατικότητα του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι και κοιμητηριακός ναός.

 
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωάννη Χουλιαρά, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η μελέτη αποκατάστασης του ναού, καθώς ο ιστορικός ναός κινδυνεύει. Αλώστε η έκθεση αυτοψίας που παρουσιάζει αποκλειστικά η Paramythia-online.gr, είναι ξεκάθαρη αφού αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κατάσταση του ναού κρίνεται κρίσιμη.

 
90 ημέρες μετά και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμιά εξέλιξη, με την εκθεση να εχει κοινοποιηθεί τόσο στην Μητρόπολη Παραμυθιάς όσο και στον Δήμο Σουλίου.

 
Απαντήσεις για την διαδικασία αναστύλωσης Ιερών Ναών, μας έδωσε η Υπηρεσία Δομήσεως του Κεντρικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς επικρατεί εκκωφαντική σιωπή, μιας οι υπεύθυνοι επικοινωνίας κατά την προσφιλή τους στάση, δεν μας απαντούν στα ερωτήματα μας. 
 
 
 
Για την ενημέρωση του κόσμου, έχουμε απευθύνει 3 φορές το ερώτημα μας, σχετικά με το τι συμβαίνει στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου και για το τι διαδικασία προβλέπεται να ακολουθηθεί, ωστόσο ως συνήθως, δεν λάβαμε καμιά απάντηση.

 
Οσον αφορά το πρόβλημα του κόστους της μελέτης, φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί, καθώς το τεχνικό γραφείο Τάτσης Δημήτριος & Τάτση Τερέζα, έχει προσφερθεί αφιλόκερδος να συντάξει την σχετική μελέτη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ευρέσεως προγράμματος χρηματοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr η σύνταξη της μελέτης βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έτσι ώστε να προωθηθεί στην περιφέρεια Ηπείρου για την αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης.

 
Δείτε στις φωτογραφίες, την κατάσταση του Ι.Ν του Αγίου Νικολάου, καθώς και την έκθεση αυτοψίας της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, η οποία έχει κοινοποιηθεί τόσο στην Μητρόπολη Παραμυθιάς όσο και στον Δήμο Σουλίου.  

Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας Τι συμβαίνει με τον Ι.Ν Αγίου Νικολάου; Αποκλειστικές φωτογραφίες και η έκθεση αυτοψίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.