Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας!


Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας!


Μετά από χρόνια, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αρχίζει να βλέπει…φως. 
Κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει γίνει από τη ΔΕΗ η σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές και η οριστική παραλαβή του κτιρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η οριστική παραλαβή θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε στη συνέχεια το ΤΕΠ να περάσει για χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

O Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια του εξοπλισμού του ΤΕΠ ενώ σημείωσε πως από το νέο έτος θα γίνει προσπάθεια για την εξεύρεση του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση της νέας μονάδας. Στόχος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε είναι να λειτουργήσει το ΤΕΠ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.


Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δημοπρατήθηκε στις 31/07/2006 και η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του υπεγράφη την 17/06/2008. Ο Ανάδοχος περαίωσε τις εργασίες του την 30/04/2013 και στις 30/09/2014 έληξε και η 15μηνη ευθύνη συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο. Στις 24/12/2014 εκδόθηκε και βεβαίωση περαίωσης εργασιών, ενώ στις 02/07/2015 ορίστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δερδεμέζης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου και την παραλαβή του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της, γεγονός που θα επιτρέψει την μεταφορά των κλινικών μέχρι τέλος του έτους. Έτσι σε συνδυασμό με τη νέα πτέρυγα που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, το νοσοκομείο Φιλιατών παίρνει πλέον άλλη μορφή και μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις.

Στην προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου, αρωγοί στέκονται και νέοι δωρητές του νοσοκομείου όπως η Αρετή Ντρίτσου η οποία προέβη σε μια σημαντική δωρεά εξοπλισμού αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο προς έγκριση το νέο οργανισμό του, και αναμένει την έγκριση έστω και στον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των 30 επιπλέον κλινών που αποκτά πλέον το νοσκομείο (καθώς πλέον θα είναι δυναμικότητας 120 κλινών) καθώς και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.
Τέλος ο κ. Δερδεμέζης αναφερόμενος στη συνεργασία του νοσοκομείου με τις μονάδες του ΠΕΔΥ όπου ανήκουν πλέον τα Κέντρα Υγείας, σημείωσε πως παρ’ όλο που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, καταβάλλονται προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων, όπως έγινε με τη μεταφορά ακτινολογικού μηχανήματος (εμφανιστήριο) από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε εδώ:



Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας! Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.