Σε πλήρη εγκατάλειψη το Ασπροκκλήσι Φιλιατών Τιμωρούνται οι κάτοικοι για τις επιλογές τους στις Δημοτικές Εκλογές;

Σε πλήρη εγκατάλειψη το Ασπροκκλήσι Φιλιατών
Τιμωρούνται οι κάτοικοι για τις επιλογές τους στις Δημοτικές Εκλογές;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWu-lVD-RZjy_jZ3B1TB_sWdW42pXi0J0hXfD2rD4xyue_OFe2vWLLKez0D5YrITg4JLqbsG136aFkRyWLZH6rYmpABcx9fvIH35yamNw-7P9FfQ8kvhXxNErG84PcN23sSCphF3mvsjw/s1600/%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%9A%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%99.jpg

Εγκαταλειμμένο χωριό θυμίζει τους τελευταίους μήνες το Ασπροκκλήσι του Δήμου Φιλιατών.
Όχι, οι κάτοικοί του δεν το εγκατέλειψαν.
Αυτοί που το εγκατέλειψαν είναι οι "άρχοντες"
Και λέγοντας "άρχοντες" εννοούμε τη Δημοτική Αρχή Φιλιατών.
Υπενθυμίζουμε πως το Ασπροκκλησι, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Φιλιατών.
Υπενθυμίζουμε επίσης πως στις Δημοτικές Εκλογές, στην Τοπική Κοινότητα Ασπροκκλησίου, η κυβερνώσα παράταξη ήρθε δεύτερη, με τους κάτοικους, με τους οποίους συνομιλήσαμε, να αποδίδουν σε αυτό το γεγονός, την αδιαφορία της Δημοτική Αρχής .

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο τομέα της καθαριότητας.
Σκουπίδια παντού, με τους κάδους να ξεχειλίζουν, όπου δεν είναι σπασμένοι.
Ακόμα και γύρω από τις παιδικές χαρές και το δημοτικό σχολείο.


Οι παιδικές χαρές του χωριού έχουν να συντηρηθούν μήνες, ενώ καμία από αυτές δεν έχει την απαραίτητη πιστοποίηση, με όσους κινδύνους ελλοχεύει αυτό.
Επικίνδυνα παιχνίδια, σκουριασμένα και πολλές φορές συντηρημένα με την αντικατάσταση πείρων, με πρόκες


Επικίνδυνες είναι και οι σημάνσεις στις διασταυρώσεις του χωριού, από το κέντρο του οποίου περνάει ο Εθνικός δρόμος που ενώνει το Τελωνείο Μαυροματίου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με τη πόλη της Ηγουμενίτσας και το λιμάνι.


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες τα σήματα STOP έχουν ξεθωριάσει με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, με τους κάτοικους, για να προστατέψουν τις ζωές τους και αυτές των παιδιών τους, να τις έχουν βάψει με σπρέι.

Ακόμα και τα σήματα που ενημερώνουν για διάβαση παιδιών προς το σχολείο, είναι πεσμένες στο έδαφος.


Το Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν περίπου 70 παιδιά, σαπίζει από την υγρασία η οποία το "τρώει" σιγά σιγά, από έξω προς τα μέσα.


Όσο για το κτήριο του πρώην Δήμου Σαγιάδας που βρίσκεται στο χωριό και που φιλοξενεί το ΚΕΠ του Δήμου, η εγκατάλειψη σύντομα θα το καταστήσει μη λειτουργικό.


Το δε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, έχει κλείσει εδώ και καιρό.


Στο χώρο του πρώην Δημαρχείου είναι επίσης παρατημένα στην υγρασία, τα όργανα από το γυμναστήριο που κάποτε λειτουργούσε στο χωριό.


Ακόμα και ένα σύγχρονο ανυψωτικό μηχάνημα είναι πεταμένο σε μια γωνιά.
 

Η κατάσταση στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες στο Δημοτικό Γήπεδο του χωριού είναι επιεικώς απαράδεκτες


Σοβαρό είναι και το πρόβλημα διοικητικής λειτουργίας της Τοπικής Κοινότητας, καθώς δεν πραγματοποιούνται συνεδριάσεις, αφού η Δημοτική Αρχή αρνείται να διαθέσει χώρο στο Τοπικό Συμβούλιο.

Επειδή γνωρίζουμε πως ο Δήμαρχος Φιλιατών είναι δίκαιος και σοβαρός άνθρωπος, θα τον καλέσουμε να σκύψει για λίγο πάνω από τα προβλήματα του Ασπροκκλησίου, και να μην συνεχίσει να λαμβάνει υπόψη του, τις εκδικητικές προτροπές κάποιων συμβούλων του, δημοτικών αλλά και άτυπων, που συμπεριφέρονται σαν να διοικούν ακόμα οι ίδιοι την περιοχή. 

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της περιοχής...
Σε πλήρη εγκατάλειψη το Ασπροκκλήσι Φιλιατών Τιμωρούνται οι κάτοικοι για τις επιλογές τους στις Δημοτικές Εκλογές; Σε πλήρη εγκατάλειψη το Ασπροκκλήσι Φιλιατών  Τιμωρούνται οι κάτοικοι για τις επιλογές τους στις Δημοτικές Εκλογές; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.