Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο
 

Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καθώς και κλοπές φουσκωτών σκαφών και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της xώρας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, έξι μέλη της σπείρας (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Αλβανίας. Επίσης ένα έβδομο μέλος της σπείρας είναι ήδη κρατούμενο για διοικητική απέλαση στην Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών και αναλυτικά:

- Οκτώ κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Πρέβεζα, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα επτά.

- Τρεις κλοπές φουσκωτών σκαφών, από τα οποία δύο βρέθηκαν σε περιοχή της Αχαΐας.

- Τέσσερις διαρρήξεις περιπτέρων και μίνι μάρκετ στον Κολωνό, Δήλεσι, Λευκάδα και Βόνιτσα.

- Δύο διαρρήξεις σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα.

- Μία κλοπή σε εταιρεία στην Αθήνα, από την οποία αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Παράλληλα, μετά από έρευνες σε οκτώ οικίες και αποθήκες, που διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας, στο κέντρο της Αθήνας και στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, ένα τυφέκιο, τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, μία μοτοσικλέτα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κινητών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι τρεις από τους δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ένα ένταλμα σύλληψης για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.