Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης

Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης


Εκδικάσθηκε σήμερα,στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων,η υπόθεση της υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για τα έτη 2010, 2011 και 2012,του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,για τα τρία επίμαχα χρόνια, προέκυπταν ελλιπείς ή ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, μετά από έλεγχο που έκανε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπου κατατίθενται τα πόθεν έσχες Βουλευτών, Υπουργών,αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων κ.α.
 
Η πιο σημαντική ανακρίβεια αφορούσε το οικονομικό έτος 2010, όταν και στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ιδίου (όντας νομάρχης Ιωαννίνων τότε), της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του δεν δηλώθηκαν καθόλου τραπεζικές καταθέσεις.
 
Για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,ανέφερε πως ξέχασε να δηλώσει τα χρήματα τα οποία ήταν κατατεθειμένα σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό μαζί με τη σύζυγό του και τα οποία προέρχονταν από δάνειο για να φτιάξει τον ξενώνα επί της οδού Τοσίτσα 31 στα Γιάννενα.
 
Η συγκεκριμένη επένδυση δεν προχώρησε λόγω των καταγγελιών που υπήρχαν εκείνη την εποχή και ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα στην τράπεζα, ενώ για άλλα ποσά είπε ότι ήταν από συντάξεις γονιών και πεθερικών και δώρο του κουμπάρου του από την Αμερική στο γιό του τον οποίο είχε βαφτίσει.
 
Πριν από λίγη ώρα,το τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων,έκρινε τον Αλέκο Καχριμνάνη ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ.
 
Το δικαστήριο δηλαδή,αναγνώρισε πως για κάποια αδικήματα σχετικά με την υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες,ήταν αθώος και για κάποια άλλα ότι έλαβαν χώρα μεν ,αλλά από αμέλεια δε και όχι από δόλο.
Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης Ατιμώρητος κρίθηκε για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.