Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, γιορτάστηκε στις 3 Δεκεμβρίου, και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και παρατρεχάμενοι του Δήμου Ηγουμενίτσας, έτρεξαν να προλάβουν να φωτογραφηθούν και να βγάλουν ανακοινώσεις, για να δείξουν την ευαισθησία τους για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες.

Αυτά βέβαια για τους τύπους, γιατί στην πράξη κάνουν ότι μπορούν για να τους ταλαιπωρούν καθημερινά.

Μια βόλτα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης θα πείσουν τον κάθε δύσπιστο.

Αλλά με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε με νέο μας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Σήμερα θα σταθούμε, για πολλοστή φορά, στο θέμα του ανάπηρου συμπολίτη μας κ. Ευάγγελο Παππά και για την ταλαιπωρία που τραβάει, διαχρονικά, από τους "άρχοντες" της δύσμοιρης αυτής πόλης.

Ως γνωστόν, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους προβλέπουν, ο Βαγγέλης Παππάς έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας περιπτέρου. 
Για χρόνια, ενώ του υπόσχονταν την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του, το άφηναν στα συρτάρια της γραφειοκρατικής ή της κομματικής σκοπιμότητας και εκδίκησης.

Μετά από αδειοδότηση της τότε Νομαρχίας επί Γιόγιακα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει τη θέση του περιπτέρου σε μια ερημική περιοχή, μακρυά  στον συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης, για την υποτιθέμενη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.

Και πάλι μετά από σοβαρές αντιδράσεις του ίδιου, αποφάσισαν να του υποδείξουν άλλον χώρο, απέναντι από το παλαιό –νέο λιμάνι και άνθρωπος κατέθεσε τη σχετική αίτηση.


Από τότε 23 Μαΐου 2013 που κατατέθηκε η υποδειχθείσα αίτηση, η Δημοτική Αρχή σκέφθηκε να συγκεντρώσει τα σχετικά δικαιολογητικά, το 2014!!!

Για να δεχθεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου!!! Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Από τότε μέχρι σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2015 (!) με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απλά δεν έχουν βρει χρόνο να του υποδείξουν τη θέση για να τοποθετήσει το περίπτερό του.
Αντιλαμβάνεται  κανείς τον λόγο τόσο της συνέχισης του εμπαιγμού  σε βάρος του ανάπηρου και πάμπτωχου οικογενειάρχη, όσο και των όποιων σκοπιμοτήτων κρύβονται (Φίλε Βαγγέλη κακώς δεν στήριξες τη Δημοτική Αρχή του Λώλου και ήσουν υποψήφιος με τον Θωμά Παππά).



Από την άλλη μεριά, σε αίτηση άλλου συμπολίτη μας, ιδιοκτήτη περιπτέρου στο Λαδοχώρι, ο Δήμος Ηγουμενίτσας επέτρεπε τη μετατόπιση του περιπτέρου και μάλιστα με έξοδα του Δήμου, ώστε να πιάσει καλύτερο πόστο, στον υπό κατασκευή δρόμο της 49 Μαρτύρων.


Η αναξιοκρατία που επικρατεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας, φαίνεται και από το γεγονός, πως η μετατόπιση του περιπτέρου στο Λαδοχώρι, έγινε πριν καν ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πάρουν την σχετική απόφαση.

Όπως βλέπετε από την πρόσκληση της Επιτροπής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αύριο Τετάρτη συνεδριάζει για να πάρει απόφαση, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δείχνει το περίπτερο στη νέα τους θέση.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΧΑΜΕΝΟΙ

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ (ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ 13ο):
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΝΤΡΟΠΗ. 
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΑΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ
Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Συνεχίζει η τιμωρία ανάπηρου συμπολίτη μας από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.